Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει ζωντανή μετάδοση επιλεγμένων προβολών του. Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του εγχειρήματος «Streaming Project – Ντοκιμαντέρ σε Ταυτόχρονη Ψηφιακή Μετάδοση», θα μεταδοθούν ζωντανά σε 4 πόλεις της Ελλάδας (Κέρκυρα, Πάτρα, Ρέθυμνο και Ηράκλειο) και στη Λευκωσία της Κύπρου, οι προβολές που θα πραγματοποιηθούν στο Ολύμπιον από τις 12 έως τις 16 Μαρτίου στη ζώνη των 20:30.

14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στους χώρους των τοπικών Πανεπιστημίων (Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΤΕΙ Ρεθύμνου, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Frederick University) και θα είναι δωρεάν για το κοινό. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής προβολές:

 • Δευτέρα 12/3: Το λιμάνι της ελπίδας / Harbor of Hope του Μάγκνους Γκέρτεν
 • Τρίτη 13/3: Ο τυφλός ψαράς των Στρατή Βογιατζή & Θέκλας Μαλάμου και
  Με λένε Στέλιο του Γιάννη Κασπίρη
 • Τετάρτη 14/3: Ο πρέσβης / The Ambassador του Μαντς Μπρύγκερ
 • Πέμπτη 15/3: Λιονταρίσιες Ψυχές / Lion Souls των Μανού Τζερόσα & Σάλβα Μουνιόθ
 • Παρασκευή 16/3: Κατινούλα της Μύρνας Τσάπα & Σαγιόμι του Νίκου Νταγιαντά

Η μετάδοση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γιώργου Παπανικολάου.

Επίσης, το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει φέτος για πρώτη φορά δωρεάν εφαρμογή για iPhone, μέσα από την οποία μπορεί κανείς να δει το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ αλλά και να λαμβάνει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο μέσω Twitter. Πιο αναλυτικά, οι λειτουργίες της εφαρμογής περιλαμβάνουν τα εξής:

 • Περιήγηση στο πρόγραμμα προβολών με βάση κατηγορία και ημερομηνία.
 • Αναζήτηση ταινιών με λέξεις-κλειδιά.
 • Λεπτομέρειες για τις ταινίες και τους σκηνοθέτες.
 • Εύκολη δημιουργία και επεξεργασία του προσωπικού σας προγράμματος προβολών.
 • Οδηγίες για πρόσβαση στους χώρους προβολών από το σημείο που βρίσκεστε.
 • Εύκολη βαθμολόγηση, σχολιασμός και tweeting για τις ταινίες.
 • Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των σχολίων, βαθμολογιών και tweets.
 • Παρακολούθηση του Twitter stream του Φεστιβάλ.

14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - iPhone App  14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - iPhone App

Περισσότερες πληροφορίες για το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση tdf.filmfestival.gr.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 7 Μαρτίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ