Η Scalado είναι μια εταιρεία το όνομα της οποίας μπορεί να μην έχετε ακούσει ποτέ σας. Παρόλα αυτά, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιείτε ήδη κάποια από τα προϊόντα της χωρίς καν να το γνωρίζετε. Έχοντας ιδρυθεί το 2000, η Σουηδική εταιρεία αναλαμβάνει να δημιουργήσει λογισμικό διαχείρισης και επεξεργασίας εικόνας για μια ευρεία γκάμα συσκευών και συστημάτων όπως Windows Phone, Symbian και, κυρίως, Android. Τον Δεκέμβριο του 2011, μάλιστα, η Scalado ανακοίνωνε πως οι εφαρμογές της βρίσκονται σε 1 δισεκατομμύριο φορητές συσκευές, ενώ εκτιμά πως κάθε χρόνο θα προστίθενται σε 500 εκατομμύρια συσκευές.

scalado

Ας δούμε, όμως, τρία από τα πιο πρόσφατα – και άκρως ενδιαφέροντα – προϊόντα της Scalado:

Scalado Remove

Το βίντεο που έκανε πρόσφατα γνωστή την εταιρεία στο ευρύ κοινό, αφορά μια εφαρμογή η οποία αφαιρεί ολόκληρα αντικείμενα από μια φωτογραφία. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί είναι αρκετά απλός: ο χρήστης της συσκευής τραβά τη φωτογραφία αφήνοντας την κάμερα να «τρέξει» για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να δώσει στην εφαρμογή να καταλάβει ποια αντικείμενα κινούνται και ποια όχι. Στη συνέχεια, μπορεί απλώς να επιλέξει αυτά που του χαλάνε τη σύνθεση και να τα αφαιρέσει.

Scalado Multi-angle

Η συγκεκριμένη τεχνική επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργήσει πολύ εύκολα τρισδιάστες εικόνες αντικειμένων. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μετακινήσει το κινητό γύρω από το θέμα του και να τραβήξει την φωτογραφία. Αφού η φωτογραφία τραβηχτεί, μπορεί να δει τις διάφορες οπτικές γωνίες του αντικειμένου απλώς μετακινώντας την συσκευή του. 

Scalado Rewind

Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να πετύχεις τη σωστή πόζα σε μια φωτογραφία – πολύ περισσότερο όταν σε αυτή περιλαμβάνονται πολλά πρόσωπα. Το Rewind τραβάει μια σειρά από φωτογραφίες και αναγνωρίζει σε αυτές τα πρόσωπα. Στη συνέχεια, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την πόζα που επιθυμεί για κάθε ένα από αυτά, συνθέτοντας, έτσι, μόνος του την τελική φωτογραφία.

 

Βέβαια, αν ψάξετε να βρείτε τις εφαρμογές στο Google Play ή σε κάποιο άλλο κατάστημα εφαρμογών μάλλον θα απογοητευτείτε, αφού η Scalado απευθύνεται αποκλειστικά σε κατασκευαστές και όχι στο ευρύ κοινό. Δεν αποκλείεται, όμως, να δείτε το Remove, το Multi-angle ή το Rewind ενσωματωμένα σε κάποια μελλοντική συσκευή σας.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 7 Μαρτίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ