Το Wine είναι μια open source εφαρμογή ιδιαίτερα δημοφιλής στον κόσμο του Linux, που επιτρέπει σε εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για Windows, να τρέχουν σε Unix συστήματα (όπως είναι οι διανομές Linux ή ακόμη και το OS X). Σύμφωνα με αναφορά του phoronix.com, που αναδημοσιεύει το TheNextWeb, ο Alexandre Julliard, δημιουργός του Wine, παρουσίασε σε σύντομη επίδειξη μια έκδοση της εφαρμογής που έτρεχε σε Android.

Σύμφωνα με το phoronix.com, η απόδοση του Wine σε Android ήταν υπερβολικά αργή, αν και αυτό θα μπορούσε να οφείλεται εν μέρει στο ότι έτρεχε σε εξομοιωτή της πλατφόρμας και όχι σε κανονική συσκευή.

image-730x547[1]

Ασφαλώς, ακόμη κι αν πράγματι ο Julliard σκοπεύει να αναπτύξει έκδοση του Wine για Android, η ολοκλήρωση της εφαρμογής θα χρειαστεί αρκετό χρόνο και δεν είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε σύντομα. Πρόκειται, παρόλα αυτά, για την πρώτη σοβαρή ένδειξη ότι ένα δημοφιλέστατο αίτημα της κοινότητας του Android δεν αποκλείεται να ικανοποιηθεί.

Ποιός ξέρει, λοιπόν, ίσως σχετικά σύντομα να μπορούμε να τρέχουμε Windows εφαρμογές στο Android μας.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ