Μπορεί οι συσκευές iPhone και iPad να υποστηρίζουν την προβολή πολλών διαφορετικών τύπων αρχείου, όπως PDF, DOC και εικόνες, δεν έχουν, ωστόσο, την εγγενή δυνατότητα προβολής και διαχείρισης ενός από τα πιο δημοφιλή format: το ZIP. Το WinZip, το πασίγνωστο και …πανάρχαιο (από το 1991) πρόγραμμα δημιουργίας και διαχείρισης συμπιεσμένων αρχείων έρχεται να δώσει τη δική του λύση, κυκλοφορώντας δωρεάν εφαρμογή για το iOS.

Για την ακρίβεια, η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη και για τις δύο συσκευές, έτσι ώστε οι χρήστες του iPad να μην είναι αναγκασμένοι να βλέπουν τον μεγάλο κενό χώρο που αφήνουν οι εφαρμογές που έχουν φτιαχτεί μόνο για το iPhone.

WinZip για iPhone και iPad WinZip για iPhone και iPad

Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, κάθε φορά που λαμβάνετε ένα e-mail που περιλαμβάνει συνημμένο αρχείο .ZIP αποκτάτε τη δυνατότητα να το ανοίξετε μέσω του WinZip. Το ενδιαφέρον είναι ότι η εφαρμογή όχι μόνο σας επιτρέπει να δείτε τα περιεχόμενα του συμπιεσμένου αρχείου, αλλά και να τα ανοίξετε, μέσω του ενσωματωμένου viewer που περιλαμβάνει. Συγκεκριμένα, το WinZip για iOS υποστηρίζει τις εξής δημοφιλείς μορφές αρχείων:

 • Έγγραφα Word (.doc, .docx)
 • Λογιστικά φύλλα Excel (.xls, .xlsx)
 • Παρουσιάσεις PowerPoint (.ppt, .pptx)
 • Αρχεία PDF (.pdf)
 • Εικόνες (.jpg, .jpeg, .png, .bmp, .gif, .tif, .tiff)
 • Αρχεία απλού κειμένου (.txt)
 • Αρχεία εμπλουτισμένου κειμένου (.rtf)
 • Αρχεία της εφαρμογής Keynote (.key)
 • Αρχεία της εφαρμογής Numbers (.numbers)
 • Ιστοσελίδες (.htm, .html, .jsp)
 • Αρχεία της εφαρμογής Pages (.pages)

WinZip για iPhone και iPad WinZip για iPhone και iPad

Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, πως η εφαρμογή δεν επιτρέπει το αντίστροφο – την δημιουργία, δηλαδή, αρχείων ZIP από έγγραφα που βρίσκονται στη συσκευή του χρήστη.

» Κατεβάστε το WinZip για iPhone και iPad από το App Store

Πηγή: PCMag.com

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το WinZip κυκλοφόρησε δωρεάν εφαρμογή για iPhone και iPad

Comments are closed.