Το Wolfram Alpha είναι μια υπηρεσία που δεν σταματά να εντυπωσιάζει με τις δυνατότητές της και το τελευταίο χαρακτηριστικό που εγκαινίασε απλά επιβεβαιώνει πως είναι ένα από τα πιο πρωτοποριακά εργαλεία που έχουν δοθεί για χρήση στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για το “flights overhead”, που εμφανίζει πληροφορίες σε σχεδόν πραγματικό χρόνο για τις πτήσεις που πετούν πάνω από το σημείο στο οποίο βρίσκεται αυτός που το χρησιμοποιεί. Φανταστείτε, δηλαδή, να βλέπετε ένα αεροπλάνο να πετάει πάνω από το κεφάλι σας και να μπορείτε να δείτε επιτόπου πληροφορίες για τον τύπο του αεροσκάφους, από πού έρχεται και πού πηγαίνει, σε ποια εταιρεία ανήκει αλλά και πόσο ψηλά πετάει εκείνη τη στιγμή.

Αεροπλάνο (CC Flickr)

Το flights overhead δεν είναι τίποτε άλλο από έναν συγκεκριμένο όρο αναζήτησης στην μηχανή του Wolfram Alpha. Για να το χρησιμοποιήσει, δηλαδή, κανείς, δεν χρειάζεται να κατεβάσει κάποια εφαρμογή αλλά απλώς να πληκτρολογήσει τους όρους στο πεδίο αναζήτησης της υπηρεσίας.

Τα δεδομένα εμφανίζονται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, αφού για λόγους ασφαλείας, η Ομοσπονδιακή Διεύθυνση Πτήσεων των ΗΠΑ (Federal Aviation Administration) τα παρέχει με καθυστέρηση πέντε λεπτών. Δυστυχώς, για αυτόν ακριβώς το λόγο η υπηρεσία δεν εμφανίζει αποτελέσματα στην Ελλάδα, καθώς οι πτήσεις θα πρέπει να έχουν αφετηρία ή προορισμό τις ΗΠΑ. Δεν παύει, παρόλα αυτά, να αποτελεί ένα εντυπωσιακό δείγμα των δυνατοτήτων της πιο πρωτοποριακής ίσως μηχανής αναζήτησης που έχει διατεθεί για ευρεία χρήση.

Wolfram Alpha flights overhead

Πηγές: Mashable, Cnet News

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 19 Νοεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ