2009-12-02_232748 Ένα από τα χαρακτηριστικά που κατά καιρούς είχα σκεφτεί συχνά πως θα ήθελα να είχε ο Firefox είναι ο μετρητής λέξεων – κάτι σαν το word count του MS Word. Έψαξα, λοιπόν, να βρω αν υπάρχει κάποιο σχετικό addon και δε δυσκολεύτηκα να πέσω πάνω στο Word Count Plus, που κάνει ακριβώς αυτό που ζητούσα.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγραφεί το απλό όσο και πολύ χρήσιμο αυτό addon: Το Word Count Plus εμφανίζει ένα εικονίδιο στην κάτω μπάρα (status bar) του Firefox που, όταν επιλέξετε ένα κείμενο και στη συνέχεια πατήσετε το εικονίδιο, σας εμφανίζει τον αριθμό των λέξεων που αυτό περιέχει. Επίσης, σε alt-text (το κειμενάκι που εμφανίζεται όταν μεταφέρετε τον κέρσορα επάνω από το κουμπί) εμφανίζει τον αριθμό των χαρακτήρων που περιέχει το επιλεγμένο κείμενο.

Το Word Count Plus είναι διακριτικό, σε σημείο που ξεχνάτε ότι υπάρχει μέχρι να το χρειαστείτε. Θα μπορούσε να περιέχει περισσότερες επιλογές ως προς την παραμετροποίησή του και στα στοιχεία που εμφανίζει αλλά, παρόλα αυτά, κάνει στην εντέλεια όσα υπόσχεται.

Γενικά, πρόκειται για ένα addon που κάποιους θα τους αφήσει αδιάφορους, σίγουρα όμως είναι αρκετοί αυτοί που θα το βρουν εξαιρετικά πρακτικό και θα τους γίνει απαραίτητο.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4718

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ