Όσοι σερφάρατε στις αρχές του 2000 θα θυμόσαστε πιθανότατα το Babel Fish, μία από τις καλύτερες υπηρεσίες μετάφρασης της εποχής. Το 2003 το Babel Fish αποκτήθηκε από την AltaVista, που τότε κυριαρχούσε στον χώρο των μηχανών αναζήτησης. Λίγους μήνες μετά, η ίδια η AltaVista εξαγοράστηκε από την Overture, η οποία στη συνέχεια εξαγοράστηκε με τη σειρά της από την Yahoo!. Το 2008 η Yahoo! αποφάσισε να λανσάρει εκ νέου το Babel Fish κάτω από το όνομά της, και από τότε μέχρι σήμερα η υπηρεσία ήταν διαθέσιμη ως “Yahoo! Babel Fish” στη διεύθυνση babelfish.yahoo.com.

Πριν από λίγες μέρες, όμως, η Microsoft ανακοίνωσε πως το Babel Fish παύει πλέον να υπάρχει ως υπηρεσία και αντικαθίσταται από το Bing Translator, πιθανότατα στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών στον τομέα της αναζήτησης.

Στην ανακοίνωση της η Microsoft καλοσωρίζει τους χρήστες του Babel Fish στην οικογένεια του Bing Translator, κάτι που θεωρεί πως είναι η φυσική αναβάθμιση της υπηρεσίας. Ο μεταφραστής του Bing υποστηρίζει όλες τις γλώσσες που υποστήριζε προηγουμένως και το Babel Fish, το οποίο πλέον θα αποτελεί απλώς μια ανάμνηση για όσους το πρόλαβαν.

Babel Fish

Πηγή: Liveside.net

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 3 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ