Boxing gloves

Με άγριες διαθέσεις φαίνεται πως υποδέχτηκαν τον Φλεβάρη τρεις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, αφού είχαμε μαζεμένες δύο διαφορετικές διαμάχες. Κοινός πρωταγωνιστής και στις δύο, με διαφορετικό όμως ρόλο κάθε φορά, ήταν η Microsoft. Στη μία περίπτωση κατονομάζει τη Yahoo ως υπεύθυνη για τα προβλήματα υπερβολικής κατανάλωσης bandwidth που παρατηρήθηκαν σε τηλέφωνα με Windows Phone 7. Στη δεύτερη, κατηγορείται από τη Google ότι η μηχανή αναζήτησης του Bing αντιγράφει τα αποτελέσματά της.

Η Google υποστηρίζει ότι το Bing αντιγράφει τα αποτελέσματά της

Το “Bing Sting” είναι ένα πείραμα που πραγματοποίησαν 20 μηχανικοί της Google, με σκοπό να αποδείξουν ότι το Bing, η μηχανή αναζήτησης της Microsoft, αντιγράφει τα αποτελέσματα της Google. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 17-31 Δεκεμβρίου 2010 και περιλάμβανε το εσκεμμένο «πείραγμα» των αποτελεσμάτων σε ορισμένους …απίθανους όρους που προηγουμένως εμφάνιζαν μηδενικά αποτελέσματα και στις δύο μηχανές αναζήτησης (π.χ. mbrzxpgjys, hiybbprqag, indoswiftjobinproduction κ.α.).

image

image

Συγκεκριμένα, οι όροι αυτοί αντιστοιχήθηκαν στην μηχανή αναζήτησης της Google  με τυχαία αποτελέσματα, ώστε να διαπιστωθεί το κατά πόσο αυτό θα επηρεάζε τα αντίστοιχα αποτελέσματα του Bing. Χρησιμοποιώντας ως browser τον Internet Explorer με ενεργοποιημένη τη δυνατότητα των «προτεινόμενων τοποθεσιών» και εγκατεστημένη την γραμμή εργαλείων του Bing, σε περίπου 7-9 περιπτώσεις τα αποτελέσματα του Bing ήταν ακριβώς ίδια με τα «πειραγμένα» αποτελέσματα του Google.

Η Microsoft από την πλευρά της, με επίσημη ανακοίνωση τόνισε ότι δεν «αντιγράφει» τη Google, και ότι χρησιμοποιεί πάνω από 1000 διαφορετικά κριτήρια αξιολόγησης για την προβολή των αποτελεσμάτων.

Η Yahoo υπεύθυνη για τα προβλήματα με το e-mail στο Windows Phone 7

Πριν από 2-3 εβδομάδες, αρκετοί χρήστες Windows Phone 7 είχαν παραπονεθεί για την υπερβολική κατανάλωση στο bandwidth που δικαιούνταν από το συμβόλαιο της σύνδεσής τους, ακόμη κι όταν χρησιμοποιούσαν WiFi. Η Microsoft επιβεβαίωσε κάποια στιγμή το πρόβλημα, αναφέροντας κάπως αινιγματικά πως υπεύθυνη για αυτό ήταν κάποια «τρίτη εφαρμογή».

Τελικά η εφαρμογή αυτή κατονομάστηκε και αποδείχτηκε πως επρόκειτο για το Yahoo! Mail. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι μια ατέλεια στον συγχρονισμό μεταξύ του client της συσκευής και του Yahoo! Mail προκαλούσε τη «διαρροή», την οποία Microsoft και Yahoo εργάστηκαν από κοινού για να διορθώσουν στην επόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού.

Η Yahoo από την πλευρά της παραδέχτηκε το πρόβλημα, αλλά έριξε την ευθύνη για αυτό στην υλοποίηση του Windows Phone 7:

«Το Yahoo! Mail είναι διαθέσιμο σε δεκάδες εκατομμύρια συσκευές, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που τρέχουν iOS, Android, Nokia Symbian και RIM. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις συσκευές που τρέχουν Windows Phone έχει να κάνει με τον τρόπο που η Microsoft επέλεξε για να υλοποιήσει την λειτουργία του IMAP και δεν επηρεάζει τους χρήστες των άλλων συσκευών

Η Yahoo προσφέρθηκε να συνεργαστεί με τη Microsoft για μια βραχυπρόθεσμη λύση στη συγκεκριμένη υλοποίηση και την παροτρύνει να υιοθετήσει έναν πιο κοινά αποδεκτό τρόπο ενσωμάτωσης του Yahoo! Mail, κάτι που θα αποτελούσε μόνιμη λύση».

Προς το παρόν η Microsoft δεν έχει απαντήσει στην ανακοίνωση της Yahoo (ίσως να ασχολείται ακόμα με τη Google).

Πηγές: insomnia.gr, The Next Web

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ