Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Mozilla, η αποτυχία της Microsoft να συμπεριλάβει την οθόνη επιλογής browser στους χρήστες των Windows στην Ευρώπη στοίχισε συνολικά στον Firefox γύρω στα 6 – 9 εκατομμύρια λήψεις. Βάσει των στοιχείων που παραθέτει, οι ημερήσιες λήψεις του Firefox είχαν γνωρίσει πτώση έως και κατά 63% πριν την εφαρμογή της ρύθμισης, με 20.000 λήψεις κατά μέσο όρο. Αντίθετα, μετά την προσθήκη της οθόνης επιλογής browser, οι λήψεις αυξήθηκαν κατά 150%, φτάνοντας περίπου τις 50.000 τη μέρα.

Υπολογίζοντας, έτσι, τις «χαμένες λήψεις» για το διάστημα των 15 μηνών που η Microsoft ήταν υποχρεωμένη να εφαρμόσει την ρύθμιση αλλά δεν το έκανε επικαλούμενη τεχνικό πρόβλημα, η Mozilla εκτιμά ότι η απώλεια για τον browser της κυμαίνεται γύρω στα 6 με 9 εκατομμύρια λήψεις.

lostdownloads_usingavgratesincefix[1]

Μένει τώρα να δούμε αν η Mozilla θα κινηθεί δικαστικά εναντίον της Microsoft για διαφυγόντα κέρδη, καθώς μπορεί να είναι μη-κερδοσκοπικό ίδρυμα αλλά για την λειτουργία του χρειάζεται, προφανώς, χρηματοδότηση που προέρχεται από δωρεές και συνεργασίες – και όσο μικρότερο είναι το μερίδιο αγοράς του Firefox, τόσο λιγότερα θα είναι, αναπόφευκτα, και τα έσοδα.

Είναι γεγονός, πάντως, ότι στον πόλεμο των browser η Mozilla είναι μάλλον αυτή που βρίσκεται στην πιο μειονεκτική θέση, αφού ο μεν Internet Explorer έχει το πλεονέκτημα ότι έρχεται προεγκατεστημένος στο δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα του πλανήτη, ενώ ο Chrome έχει πάντα το όπλο της – αθέμιτης καμιά φορά – διαφήμισης στις υπηρεσίες της Google.

Πηγή: ZDNet

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 1 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ