Το ερώτημα: ήθελα στο πλαίσιο αναζήτησης (search box) του Firefox να προσθέσω κάποια sites τα οποία επισκέπτομαι συχνά (π.χ., μεταξύ άλλων, το insomnia.gr, αλλά και την αναζήτηση ταινιών του Αθηνοράματος).

Το πρόβλημα: τα sites αυτά δεν υποστήριζαν την σχετική λειτουργικότητα και δεν ήταν στη λίστα του mycroft.

Η λύση: Το Add to Search Bar, το οποίο με δυο κλικ προσθέτει στο searchbox οποιαδήποτε (σχεδόν) μηχανή αναζήτησης. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί είναι πολύ απλός. Απλώς πηγαίνετε τον κέρσορα πάνω στο πλαίσιο αναζήτησης του site το οποίο σας ενδιαφέρει (εκεί, δηλαδή, που θα γράφατε τη λέξη-κλειδί), κάνετε δεξί κλικ και επιλέγετε “add to searchbar”.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/3682

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ