Αν βρεθήκατε ποτέ στην θέση του να ψάχνετε για το εάν υπάρχει πρόγραμμα που να κάνει δωρεάν τη δουλειά γνωστών εμπορικών προϊόντων, τότε θα εκτιμήστε πιο εύκολα τις υπηρεσίες του Open Source Alternative.

Αν και το site περιορίζεται σε open source εφαρμογές και όχι γενικά στις δωρεάν, είναι ωστόσο πολύ χρήσιμο και μπορεί να σας βγάλει από αρκετό κόπο. Απλώς γράφετε στην αναζήτηση το όνομα του προγράμματος για το οποίο θέλετε να βρείτε την εναλλακτική πρόταση και στην σελίδα της παρουσίασής του θα εμφανιστούν τα σχετικά open source προγράμματα.

Το καλό είναι ότι η παρουσίασή τους περιλαμβάνει αξιολόγηση αλλά και σχόλια χρηστών, για να καταλήξετε με ασφαλέστερο τρόπο ως προς το ποιά είναι πραγματικά η καλύτερη δυνατή λύση.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.osalt.com/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ