Την υπηρεσία Edge Web Fonts εγκαινίασε η Adobe, προσφέροντάς μας ακόμη μία εναλλακτική λύση στην αναζήτησή μας για ποιοτικά Web Fonts που θα ενσωματώσουμε στις ιστοσελίδες μας. Το Edge Web Fonts περιλαμβάνει εκατοντάδες δωρεάν γραμματοσειρές, στις οποίες περιλαμβάνονται τόσο κομμάτια από την βιβλιοθήκη της Adobe όσο και πολλές open source γραμματοσειρές.

«Κάτω από το καπό» η υπηρεσία υποστηρίζεται από την Typekit, χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους ενσωμάτωσης και την ίδια ποιότητα υπηρεσιών και σταθερότητα. Η διαφορά είναι ότι οι γραμματοσειρές του Edge Web Fonts είναι εντελώς δωρεάν και δεν απαιτεί κάποια ειδική ρύθμιση, κάτι που το κάνει ιδανική λύση για όσους δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να ασχοληθούν παραπάνω.

edge_webfonts_hero[1]

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Adobe έχει προχωρήσει σε συνεργασία με τη Google, ώστε να φέρει στην υπηρεσία της πολλές από τις open source γραμματοσειρές που περιλαμβάνονται στο Google Web Fonts. Σε αντάλλαγμα, θα προσφέρει την τεχνογνωσία της προκειμένου να διορθωθούν και να βελτιωθούν πολλές από τις διαθέσιμες γραμματοσειρές του αποθετηρίου της Google – κάτι που η αλήθεια είναι πως το χρειάζεται. Όλες οι βελτιώσεις θα παραμείνουν, φυσικά, open source.

Το Edge Web Fonts μπορεί ήδη να χρησιμοποιηθεί με τις εφαρμογές Adobe Muse και Edge Code, ενώ θα ενσωματωθεί και σε επόμενες εφαρμογές που ετοιμάζει η Adobe. Επίσης, σε ειδική ιστοσελίδα που τους έχει αφιερωθεί μπορείτε να δείτε τα καλύτερα από αυτά, μαζί με οδηγίες χρήσης για το πώς θα τα ενσωματώσετε στον ιστοχώρο σας. Τέλος, η πλήρης λίστα είναι διαθέσιμη στο edgefonts.com.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ