91 επιλεγμένα κείμενα γραμμένα από 7 Έλληνες bloggers μέσα σε διάστημα μιας γεμάτης σχεδόν δεκαετίας – από το 2002 έως τα τέλη του 2011 – συγκεντρώθηκαν σε μια άκρως ενδιαφέρουσα ψηφιακή έκδοση που φέρει τον τίτλο «Ανθολόγιον Ιστολόγιον». Τα ονόματα των συγγραφέων είναι λίγο ή πολύ γνωστά στην ελληνική μπλογκόσφαιρα (πρόκειται για τους Vlemma, Vita Moderna, Ou Ming, Old Boy, Niemandsrose, To Vytio και Sraosha) ενώ την εισαγωγή έχει επιμεληθεί ο φιλόλογος Contrabbando.

Οι εμπνευστές της περιγράφουν την πρωτοβουλία ως «μια συγκεντρωτική έκδοση ενός αντιπροσωπευτικού αριθμού posts από μια ομάδα bloggers που προσκλήθηκαν να συμμετέχουν με βάση τα υποκειμενικά κριτήρια της εκτίμησης και αγάπης μας για τα κείμενα τους», και που, όπως εξηγούν, δεν είναι σε καμία περίπτωση αντιπροσωπευτικό δείγμα του συνόλου της ελληνικής μπλογκόσφαιρας.

Όλες οι επιλογές των κειμένων έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των ίδιων  των bloggers, μέσα από μια διαδικασία ανοικτής μεταξύ τους ψηφοφορίας.

Το ebook “Ανθολόγιον Ιστολόγιον” διατίθεται δωρεάν με άδεια χρήσης Creative Commons και μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή .ePub και .mobi (για Kindle) από τα links που παρατίθενται στο σχετικό άρθρο της εταιρείας thinking, στην οποία ανήκει η πρωτοβουλία.

Athologion-Istologio-Cover1-552x813[1]

Πηγή: thinking.gr

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ