Ο Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ή, όπως λέγαμε μικροί, Όταν Έχω Διάβασμα Βαριέμαι) διαθέτει τα βιβλία του δωρεάν στην ηλεκτρονική του βιβλιοθήκη. Οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πλοηγηθείτε σε αυτά ποικίλλουν, αφού έχετε τη δυνατότητα να τα ξεφυλλίσετε online σε μορφή HTML, να τα κατεβάσετε ως PDF ή και ακόμα και στην αυθεντική τους μορφή (PDF με σκαναρισμένες εικόνες).

image

Λόγω της μεθόδου με την οποία έχει ψηφιοποιηθεί το εκπαιδευτικό υλικό, πιθανόν να υπάρχουν ασυνέπειες στη παρουσίαση των βιβλίων σε HTML και PDF, σε σχέση με την αρχική τους μορφή, ή και ασάφειες στα αποτελέσματα των θεματικών διαδρομών, γι’ αυτό και έχει δοθεί η επιλογή λήψης του βιβλίου στην πρωτότυπη μορφή του (PDF με εικόνες).

image image

Οι τρόποι πλοήγησης στο περιεχόμενο της βιβλιοθήκης περιλαμβάνουν τη θεματική περιήγηση βάσει του αντικειμένου που σας ενδιαφέρει να μελετήσετε, γρήγορη αναζήτηση με απλές λέξεις-κλειδιά αλλά και αναλυτική αναζήτηση, που επιτρέπει τον συνδυασμό λέξεων-κλειδιών με επιπλέον φίλτρα και κριτήρια όπως τύπο βιβλίου, τάξη, τύπο σχολείου κ.α.

image

Ενημέρωση: Όπως μας επισημαίνει ο eAnagnostis (που είναι αυθεντία σε τέτοια θέματα), στον ΟΕΔΒ θα βρείτε κυρίως ιστορικής αξίας υλικό και όχι απαραίτητα τα πιο επικαιροποιημένα βιβλία. Αυτά διατίθενται στο digitalschool.minedu.gov.gr όπου και παραπέμπει επίσημα το Υπουργείο.

» Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του ΟΕΔΒ

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

4 thoughts on “Τα βιβλία του ΟΕΔΒ διαθέσιμα για οnline ανάγνωση και δωρεάν κατέβασμα

Comments are closed.