Μπορεί για τους περισσότερους χρήστες οι γνωστοί browsers να είναι το πολύ 4-5, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως δεν κυκλοφορούν κι άλλες λύσεις στην αγορά. Μια από αυτές είναι και ο Avant Browser, ο οποίος στην νέα του έκδοση που κυκλοφόρησε στις αρχές του χρόνου ενσωματώνει ορισμένα αξιόλογα χαρακτηριστικά, από τα οποία ξεχωρίζει η υποστήριξη των τριών δημοφιλέστερων μηχανών rendering – αυτών, δηλαδή, που βρίσκονται πίσω από τον Firefox, τον Chrome και τον Internet Explorer.

Το λεγόμενο Tri-Core Rendering δίνει στους χρήστες να χρησιμοποιούν διαφορετική μηχανή για κάθε διαφορετική ιστοσελίδα που επισκέπτονται και να τις χρησιμοποιούν ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιούν τη μηχανή του Chrome για όλες τις υπηρεσίες της Google, αυτή του Firefox για την πρόσβαση σε FTP websites και του Internet Explorer για τις online συναλλαγές τους.

Avant Browser Tri-Core Rendering

Ένα άλλο ενδιαφέρον νέο χαρακτηριστικό του Avant Browser αφορά τη δυνατότητα αυτόματης σύνδεσης κατά την εκκίνηση σε όλους τους ιστοχώρους στους οποίους είναι επιλεγμένη η δυνατότητα του AutoFill, που συμπληρώνει αυτόματα την διεύθυνση κατά την πληκτρολόγηση. 

Εξίσου χρήσιμη επίσης είναι η δυνατότητα διατήρησης μιας καρτέλας στην κορυφή ώστε να εμφανίζεται σταθερά μπροστά από όλες τις υπόλοιπες ανοιχτές εφαρμογές. Φανταστείτε, για παράδειγμα, να βλέπετε ένα βίντεο στο YouTube και να το έχετε μόνιμα ανοιχτό σε μια γωνία της οθόνης σας ενώ παράλληλα σερφάρετε.

Avant Browser stay on top

Μια δημοφιλής λειτουργία που συνήθως σε άλλους browsers εκτελείται μέσω plugin ή επέκτασης, στην τελευταία έκδοση του Avant Browser έρχεται ενσωματωμένη, ονομάζεται Video Sniffer και αφορά την δυνατότητα λήψης των βίντεο που περιλαμβάνει μια σελίδα.

Avant Browser Video Sniffer

Τέλος, αναφοράς αξίζει και το Split View, που επιτρέπει στον χρήστη να χωρίσει την επιφάνεια του browser στα δύο ώστε να βλέπει δίπλα-δίπλα δύο διαφορετικές ιστοσελίδες.

Avant Browser Split View

Εάν θέλετε να δώσετε μια ευκαιρία στον νέο Avant Browser, μπορείτε να τον βρείτε και να τον κατεβάσετε στο avantbrowser.com.

Πηγή: sacbee.com

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 8 Ιανουαρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

3 thoughts on “Νέος Avant Browser με 3 μηχανές rendering και άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά

Comments are closed.