Αν και δεν καταλαβαίνω τη δυσφορία πολλών χρηστών με τη νέα μπάρα του Firefox 3 (την επονομαζόμενη awesomebar, την οποία προσωπικά θεωρώ εξαιρετική λειτουργικότητα), θα παραθέσω εδώ τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να την απενεργοποιήσετε:

  1. Γράψτε στην μπάρα διευθύνσεων: about:config και πατήστε enter. Στην προειδοποίηση που ενδέχεται να σας βγάλει πατήστε “I’ll be careful, I promise!
  2. Στη λίστα που θα εμφανίσει, εντοπίστε το string με το όνομα: browser.urlbar.maxRichResults. (για να το βρείτε πιο εύκολα, γράψτε το όνομά του στο πεδίο “Filter“, και θα εμφανιστεί αμέσως)
  3. Κάντε διπλό κλικ επάνω του και στο πεδίο που γράφει την τιμή, αντί για 12 βάλτε 0.

Αυτό ήταν! Στο εξής, κάθε φορά που θα αναγράφετε μια διεύθυνση στην μπάρα, δεν θα εμφανίζεται καμία επιλογή (στον Firefox μου που το δοκίμασα από περιέργεια, τουλάχιστον, λειτούργησε κανονικά).

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 7 Ιουλίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ