Το CheckBoxMate ήταν μια εξαιρετική επέκταση για τον Firefox, που επέτρεπε την επιλογή πολλαπλών checkboxes (αυτά τα κουτάκια που τικάρουμε όταν θέλουμε να επιλέξουμε κάτι). Γράφω «ήταν» γιατί έχει πάψει πλέον να είναι συμβατή με τον Firefox 4. Το καλό όμως με τον browser της Mozilla είναι ότι αν ψάξεις λίγο, εύκολα ή δύσκολα όλο και κάτι θα βρεις τελικά που θα σε καλύψει.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τη λύση τη φέρνει το φοβερό και τρομερό Greasemonkey και ένα script του: το CheckBoxMate for Greasemonkey. Όσοι χρησιμοποιούν ήδη το Greasemonkey δεν χρειάζονται περισσότερες οδηγίες. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να εγκαταστήσουν πρώτα το Greasemonkey από εδώ και στη συνέχεια (μετά την επανεκκίνηση του browser) το script  από εδώ.

Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα είναι απλά: κάθε φορά που θα βρίσκετε μια λίστα με πολλά checkboxes στη σειρά, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε όσα από αυτά θέλετε απλά κάνοντας ένα κλικ μέσα στο πρώτο από αυτά και τραβώντας το μέχρι το τέλος, κρατώντας πάντα το πλήκτρο πατημένο.

Απλό, αλλά και τόσο χρήσιμο μερικές φορές…

image

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ