Σε περίπτωση που δεν το πήρατε είδηση, ο Chrome κυκλοφόρησε νέα αναβάθμιση φτάνοντας, έτσι, στην έκδοση 24. Αν και οι νέες προσθήκες είναι λίγες, αυτό που ξεχωρίζει είναι η υποστήριξη της λειτουργίας IndexedDB, που επιτρέπει στις διαδικτυακές εφαρμογές να λειτουργούν καλύτερα όταν δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο. Το IndexedDB βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και χρόνια και χρησιμοποιούταν ήδη για την offline χρήση του Gmail και του Google Docs.

Λιγότερο σημαντική για το ευρύ κοινό αλλά πάντως εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η προσθήκη υποστήριξης της γλώσσας MathML, που επιτρέπει την απεικόνιση από τον browser πολύπλοκων μαθηματικών εξισώσεων (όπως αυτή).

Τέλος, όπως συμβαίνει σχεδόν με κάθε νέα έκδοση κάθε browser τον τελευταίο καιρό, έτσι κι εδώ ο Chrome 24 αναφέρει πως έρχεται με βελτιώσεις στην ταχύτητα επεξεργασίας της JavaScript.

Παράλληλα, η Google ανακοίνωσε πως άνοιξε ένα νέο κανάλι όπου διαθέτει την Beta έκδοση του Chrome για την πλατφόρμα του Android. Ο Chrome Beta για Android είναι η δοκιμαστική έκδοση του browser, ακριβώς ένα βήμα πριν από την τελική, όπου δοκιμάζονται για τελευταία φορά οι νέες λειτουργίες πριν κυκλοφορήσουν στο ευρύ κοινό. Όσοι θέλουν να δοκιμάζουν πρώτοι στο κινητό τους τις τελευταίες λειτουργίες του browser και δεν τους ενοχλούν τα σποραδικά προβλήματα σταθερότητας που μπορεί να συναντούν, μπορούν να την εγκαταστήσουν.

Πηγές: Cnet, TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 11 Ιανουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ