CloudFlare

Ας ξεκινήσουμε με τις απαραίτητες συστάσεις: το CloudFlare είναι μια υπηρεσία που αναλαμβάνει να πάρει το περιεχόμενο του ιστοχώρου σας και να το σερβίρει στους χρήστες μέσα από τους δικούς του servers. Οι LulzSec είναι μια ομάδα χάκερς που έχει κατά καιρούς αναλάβει την ευθύνη για εισβολές σε διάφορους ιστοχώρους μεταξύ των οποίων αυτοί των CIA και Sony. Το Νταβός είναι η πόλη της Ελβετίας στην οποία διεξάγεται κάθε χρόνο το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Πώς όμως δένουν όλα τα παραπάνω;

Το Φόρουμ δημοσίευσε και φέτος μια λίστα με τους «πρωτοπόρους της τεχνολογίας» για το 2012 (κατεβάστε το PDF) και μέσα στα 25 ονόματα που περιλαμβάνει, συγκαταλέγεται και αυτό του CloudFlare. Ένας από τους λόγους για τους οποίους η υπηρεσία πέτυχε αυτή τη διάκριση είναι, σύμφωνα με το ars technica εν μέρει και το ότι χρησιμοποιείται από τον ιστοχώρο των LulzSec. Συγκεκριμένα, γιατί κατάφερε να τον βγάλει αλώβητο στις επιθέσεις που δέχτηκε μετά την δημοσίευση πληροφοριών που είχε αποκομίσει η ομάδα κατά την παραβίαση του ιστοχώρου της Sony. 

Μάλιστα, το αφεντικό του CloudFlare δήλωσε πως οι επιθέσεις “Denial of Service” που δέχτηκε ο ιστοχώρος των LulzSec τους βοήθησε να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους.

CloudFlare Dashboard

Το CloudFlare είναι μια υπηρεσία που αναπτύσσεται συνεχώς τους τελευταίους μήνες και έχει τύχει αρκετής προβολής από τα διεθνή μέσα. Χωρίς να είναι ακριβώς CDN (Content Delivery Network) αλλά λειτουργώντας με αρκετά παρόμοιο τρόπο, ισχυρίζεται πως μπορεί να βελτιώσει όχι μόνο την ασφάλεια ενός ιστοχώρου – απαγορεύοντας την πρόσβαση σε κακόβουλους χρήστες – αλλά και την ταχύτητα φόρτωσής του.

Το γεγονός μάλιστα ότι ο βασικός πυρήνας των υπηρεσιών του διατίθεται εντελώς δωρεάν αλλά και το ότι η ρύθμισή του είναι πανεύκολη, το κάνει κάτι παραπάνω από ελκυστικό. Για την ιστορία, το Freeweird χρησιμοποιεί το CloudFlare εδώ και 2-3 εβδομάδες. Όταν συμπληρωθεί ένα σεβαστό χρονικό διάστημα, μπορείτε να περιμένετε και μια πιο αναλυτική παρουσίασή του…

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Το CloudFlare προστατεύει τους χάκερ του LulzSec και κερδίζει την αναγνώριση στο Νταβός

Comments are closed.