Το Google Correlate είναι ένα από τα πειράματα του Google Labs που αποφοίτησαν πρόσφατα και πλέον αποτελούν μέρος του Google Trends, μιας υπηρεσίας που καταγράφει και παρουσιάζει όλες τις τάσεις για τις δημοφιλέστερες λέξεις-κλειδιά που αναζητούνται στη μηχανή αναζήτησης της Google. Το Search by Drawing είναι μια πειραματική λειτουργία του Correlate, η οποία δίνει μια παιχνιδιάρικη τροπή στην όλη διαδικασία: αντί να ψάξετε για λέξεις κλειδιά, ζωγραφίζετε την τάση και η υπηρεσία αναλαμβάνει να σας βρει τους όρους που ανταποκρίνονται σε αυτό που φτιάξατε.

Google Search by Drawing Google Search by Drawing

Αν και η πρακτική χρησιμότητα του Search by Drawing είναι κάτι που μπορεί να αμφισβητηθεί, δεν αποκλείεται πάντως να υπάρχουν όντως άνθρωποι που όντως θα το αξιοποιήσουν – και σίγουρα πολλοί περισσότεροι θα αφιερώσουν αρκετή ώρα παίζοντας μαζί του.

via @popigkik

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Google Search by Drawing: η αναζήτηση τάσεων από την ανάποδη

Comments are closed.