Το CloudOn, η δωρεάν εφαρμογή για το iPad που επιτρέπει στους χρήστες της να αποκτήσουν πρόσβαση και να επεξεργαστούν αρχεία του Microsoft Office, πραγματοποίησε σημαντική αναβάθμιση στην οποία εισήγαγε ορισμένα ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, στην έκδοση 2.0 έχει προσθέσει δυνατότητα συνεργασίας με το Dropbox και το Box, αλλά και ενσωμάτωση του Adobe Reader για την προβολή αρχείων PDF.

CloudOn

Αξίζει να σημειωθεί πως αν και ανεπίσημη, η εφαρμογή έχει την σχετική άδεια της Microsoft και δίνει στους χρήστες της αρκετές δυνατότητες προβολής και επεξεργασίας των αρχείων του Office. Για παράδειγμα, επιτρέπει τον εντοπισμό αλλαγών και την εισαγωγή σχολίων στο Word, βασικές δυνατότητες επεξεργασίας στο Excel αλλά και προβολή των παρουσιάσεων του PowerPoint σε πλήρη οθόνη.

Επιπλέον, με την τελευταία του αναβάθμιση το CloudOn 2.0 επιτρέπει σε όσους έχουν λογαριασμό στο Dropbox ή το Box να συνδεθούν σε αυτά μέσω της εφαρμογής και από εκεί να ανοίξουν, να δημιουργήσουν, να επεξεργαστούν, να μοιραστούν και να αποθηκεύσουν τα έγγραφά τους.

CloudOn

Επίσης, σημαντικό είναι το γεγονός ότι το CloudOn διαθέτει και ενσωματωμένο εργαλείο για την προβολή διαφορετικών τύπων αρχείων όπως για παράδειγμα εικόνες και αρχεία Photoshop.

Η εφαρμογή κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο και μέσα σε τρεις μόλις μήνες κατάφερε να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο λήψεις, με τους χρήστες της να έχουν επεξεργαστεί σε αυτό το διάστημα 4 εκατομμύρια αρχεία.

Φυσικά, ενδιαφέρον θα έχει να δούμε ποιο θα είναι το μέλλον του CloudOn εάν η Microsoft αποφασίσει να κυκλοφορήσει την δική της, επίσημη εφαρμογή του Office για το iPad. Οι άνθρωποί του, όμως, δεν φαίνεται να ανησυχούν αφού στα σχέδιά τους περιλαμβάνεται η ενσωμάτωση και άλλων εφαρμογών ενώ όπως οι ίδιοι λένε, θέλουν το CloudOn να είναι κάτι παραπάνω από μια εφαρμογή που απλώς φέρνει το MS Office στο iPad.

CloudOn

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ