Το Scale of the Universe 2 είναι μια εξαιρετική διαδραστική εφαρμογή φτιαγμένη σε Flash, που σας επιτρέπει να κάνετε ένα άκρως ενδιαφέρον ταξίδι στον κόσμο που μας περιβάλλει (και σε αυτόν που …περιβάλλουμε) και να πάρετε μια αμυδρή ιδέα για το μέγεθός του. Ξεκινώντας με μονάδα μέτρησης – τί άλλο – τον άνθρωπο, η εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσετε λίγο καλύτερα την κλίμακα του γνωστού κόσμου μας – από το πιο μικρό μόριο έως τον πιο μεγάλο γαλαξία.

The Scale of the Universe 2

Η χρήση του Scale of the Universe 2 είναι εξαιρετικά απλή: Χρησιμοποιώντας τα βέλη του πληκτρολογίου ή την ροδέλα του ποντικιού μπορείτε να απομακρυνθείτε ή να πλησιάσετε, ώστε να δείτε μεγαλύτερα ή μικρότερα αντικείμενα και να συγκρίνετε το μεταξύ τους μέγεθος. Κάνοντας κλικ σε κάθε ένα από αυτά, μπορείτε να διαβάσετε μια σύντομη επεξήγηση.

Εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενδεχομένως και για εκπαιδευτικούς λόγους ή και απλά για να την χαζέψετε, το Scale of the Universe 2 αξίζει σίγουρα λίγα λεπτά από τον χρόνο σας – ίσως και κάτι παραπάνω.

The Scale of the Universe 2

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ