Facebook

Σε μια σημαντικότατη κίνηση που αναμένεται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα στον χώρο των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook ολοκλήρωσε τις διαδικασίες εξαγοράς του Instagram. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του κοινωνικού δικτύου, το ποσό της αποζημίωσης ανέρχεται στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια και αναμένεται να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή αργότερα μέσα στο τρέχον τρίμηνο.

Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, στο προσωπικό του Timeline, το Instagram θα εξακολουθήσει να αναπτύσσεται ως ξεχωριστή εφαρμογή και η βασική του λειτουργία δεν πρόκειται να αλλάξει εξαιτίας της εξαγοράς. Θα διατηρήσει ξεχωριστή την δική του κοινότητα χρηστών, αλλά και την δυνατότητα διαμοιρασμού των φωτογραφιών του σε άλλα κοινωνικά δίκτυα πέραν του Facebook. Πιο αναλυτικά:

Για χρόνια είχαμε ως στόχο την δημιουργία της καλύτερης δυνατής εμπειρίας για τον διαμοιρασμό των φωτογραφιών σας με τους φίλους και την οικογένειά σας. Τώρα θα μπορούμε να δουλέψουμε ακόμη στενότερα με την ομάδα του Instagram ώστε να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία και σε ό,τι αφορά τον διαμοιασμό όμορφων φωτογραφιών μέσω κινητού τηλεφώνου, βασισμένη στα ενδιαφέροντά σας.

Θεωρούμε ότι πρόκειται για διαφορετικές υπηρεσίες που συμπληρώνουν η μία την άλλη. Για να το κάνουμε όμως σωστά, πρέπει να διατηρήσουμε τα δυνατά στοιχεία και τα βασικά χαρακτηριστικά του Instagram αντί απλώς να ενσωματώσουμε τα πάντα στο Facebook.

Για το λόγο αυτό θα αναπτύξουμε το Instagram ανεξάρτητα. Εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο αγαπούν το Instagram και στόχος μας είναι να διαδώσουμε την εφαρμογή σε ακόμα περισσότερους. (…)

Το γεγονός ότι το Instagram είναι συνδεδεμένο και με άλλες υπηρεσίες πέραν του Facebook είναι σημαντικό μέρος της όλης εμπειρίας του. Σχεδιάζουμε να διατηρήσουμε χαρακτηριστικά όπως την δυνατότητα δημοσίευσης σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, την επιλογή να μην μοιράζεστε τις φωτογραφίες σας από το Instagram στο Facebook εάν δεν το θέλετε αλλά και την δυνατότητα να έχετε ξεχωριστό κύκλο ατόμων που σας ακολουθούν και που ακολουθείτε σε σχέση με τους φίλους σας στο Facebook. 

Πρόκειται σίγουρα για μια εξαιρετικά σημαντικά κίνηση από την πλευρά του Facebook, αφού με το 1 δισεκατομμύριο δολάρια δεν εξαγοράζει απλώς μια σειρά από όμορφα φίλτρα για τις φωτογραφίες του (κάτι που πολύ εύκολα θα μπορούσε να φτιάξει και μόνο του), αλλά την μεγαλύτερη ίσως κοινότητα χρηστών γύρω από τον διαμοιρασμό φωτογραφιών μέσω κινητών τηλεφώνων.

Πηγή: Facebook Newsroom

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 9 Απριλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

9 thoughts on “Το Facebook εξαγοράζει το Instagram για 1 δις δολάρια

  1. Pingback: Facebook Camera: η α λα Instagram εφαρμογή του Facebook

  2. Facebook Camera: η α λα Instagram εφαρμογή του Facebook commented on Freeweird:

    […] εβδομάδες μετά την περιβόητη εξαγορά του Instagram, το Facebook ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Facebook Camera, μιας […]

  3. Pingback: Instagram: πρώτη αναβάθμιση στη μετά-Facebook εποχή

  4. Pingback: Το Instagram μπαίνει για τα καλά στο web, με online προφίλ χρηστών

  5. Pingback: Tο Instagram μοιράζεται και επίσημα τα δεδομένα του με το Facebook

  6. Pingback: 7 κοινωνικά δίκτυα που θα ξεχωρίσουν το 2013

Comments are closed.