Το DamnVid είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που κάνει δύο πολύ συγκεκριμένα πράγματα: κατεβάζει βίντεο από όλες σχεδόν τις δημοφιλείς υπηρεσίες του είδους και τα μετατρέπει σε formats κατάλληλα για αναπαραγωγή από διάφορες δημοφιλείς συσκευές (iPod, PSP, iPhone κ.α.). Επίσης, δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης σε .mp3, ώστε να κρατήσετε μόνο τον ήχο. Μάλιστα, η λήψη του βίντεο και η μετατροπή γίνονται ταυτόχρονα, κάτι που επιταχύνει σε μεγάλο βαθμό την όλη διαδικασία.

image

Οι δημιουργοί του DamnVid είναι μάλλον υπερβολικά μετριόφρονες όταν το περιγράφουν ως ένα πρόγραμμα που είναι …λιγότερο χάλια (sucks less) από τα υπόλοιπα, αφού έχει όλα όσα θα ευχόταν κανείς να συναντήσει σε ένα πρόγραμμα: τρέχει σε όλα τα λειτουργικά συστήματα (cross platform), δεν χρειάζεται εγκατάσταση (portable), είναι open source και είναι αρκετά απλό στη χρήση του, γρήγορο και αποτελεσματικό.

image

Επιπλέον, το DamnVid έχει ενσωματωμένο πρόγραμμα αναζήτησης βίντεο στο YouTube, που σας δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσετε και να μετατρέψετε μαζικά όλα τα βίντεο που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένους όρους αναζήτησης.

image

Σε παλαιότερο άρθρο είχα προτείνει το Bender Converter ως μια αξιοπρεπή λύση για την λήψη και μετατροπή των βίντεο σε διάφορα formats, το DamnVid ωστόσο είναι καλύτερο από κάθε άποψη. Τρέχει σε Windows, Mac και Linux, δεν χρειάζεται εγκατάσταση, είναι πιο γρήγορο και το πιο σημαντικό, δεν έχει κανέναν απολύτως περιορισμό στο αριθμό και το μέγεθος των βίντεο που θα μετατρέψετε.

Οι δημιουργοί του αναφέρουν πως το πρόγραμμα δεν είναι πάντοτε απόλυτα σταθερό, ωστόσο στο διάστημα που το δοκίμασα δεν συνάντησα κάποιο πρόβλημα. Όπως και να έχει, το γεγονός ότι είναι portable κάνει τη δοκιμή του απολύτως ανώδυνη, που με λίγα λόγια σημαίνει πως δεν χάνετε τίποτα να του δώσετε μια ευκαιρία. Για την ακρίβεια, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και αξίζει να πιάσει μια μικρή γωνίτσα στον σκληρό σας δίσκο.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://code.google.com/p/damnvid/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Το DamnVid κατεβάζει και μετατρέπει βίντεο από δεκάδες υπηρεσίες τύπου YouTube, Vimeo κ.α. – και είναι γρήγορο!

  1. Pingback: Tweets that mention DamnVid: δωρεάν πρόγραμμα λήψης και μετατροπής βίντεο από YouTube, Vimeo και δεκάδες άλλες υπηρεσίες | Freeweird -- Topsy.com

  2. Pingback: 10+ δωρεάν προγράμματα για content managers και bloggers

Comments are closed.