Η Betaworks, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από αρκετά πετυχημένα προϊόντα, με πιο γνωστό το Bit.ly, συμφώνησε να εξαγοράσει το πάλαι ποτέ δημοφιλέστατο Digg, που εδώ και χρόνια ακολουθούσε σταθερά πτωτική πορεία. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις αναφορές της Wall Street Journal, που δημοσίευσε πρώτη την είδηση, το ποσό της εξαγοράς ανέρχεται σε μόλις 500.000 δολάρια.

Για να καταλάβετε πόσο μικρό είναι το ποσό σε σχέση με τη δυναμική που είχε κάποτε το Digg, αρκεί να αναφέρουμε ότι το 2008 η Google είχε ενδιαφερθεί να το εξαγοράσει προσφέροντας, σύμφωνα με τις αναφορές, 200 εκατομμύρια δολάρια. Ήταν μια εποχή που το Digg ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους ιστοχώρους του πλανήτη με περίπου 30 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα. Σύντομα όμως η ραγδαία εξάπλωση υπηρεσιών όπως το Facebook και το Twitter επισκίασαν τη λάμψη του, ενώ το μεταγενέστερο Reddit είναι μάλλον αυτό που του «έκλεψε» το περισσότερο κοινό.

Με την εξαγορά αυτή, φαίνεται πως η Betaworks σκοπεύει να ενσωματώσει το – ακόμα αναγνωρίσιμο – Digg στην ειδησεογραφική υπηρεσία News.me που ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Απρίλιο του 2011.

Πηγή: Wall Street Journal

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Τέλος εποχής για το Digg, που πωλείται για μόλις 500.000 δολάρια

  1. Pingback: Digg: Τέλος εποχής για τη γνωστή υπηρεσία - TechWorld

  2. Pingback: Το Digg πραγματοποιεί πλήρη επανασχεδιασμό

Comments are closed.