Τηρώντας την υπόσχεσή της, η Betaworks, που εξαγόρασε πρόσφατα το Digg, πραγματοποίησε μέσα σε μόλις 6 εβδομάδες πλήρη επανασχεδιασμό της κάποτε δημοφιλέστατης υπηρεσίας. Το νέο Digg είναι ανανεωμένο από κάθε άποψη, θυμίζοντας περισσότερο από ποτέ ενημερωτικό ιστοχώρο, με έμφαση στις μεγάλες φωτογραφίες και, προς το παρόν τουλάχιστον, την απουσία διαφημίσεων. Παράλληλα, έχει ήδη τεθεί σε κυκλοφορία και εφαρμογή του Digg για το iPhone.

Σύμφωνα με το TechCrunch, η ανάπτυξη της νέας έκδοσης του Digg έγινε μέσα στον χρόνο-ρεκόρ των μόλις 6 βδομάδων κυρίως γιατί μέχρι τώρα το Digg, τρέχοντας στην παλιά του πλατφόρμα, ήταν πολύ ακριβό στη συντήρησή του.

Wireframe του νέου Digg

Αν και ο νέος ιστοχώρος δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί ολοκληρωμένος, καθώς υπολείπονται ακόμη αρκετές λειτουργίες, είναι ωστόσο ενδεικτικός της νέας φιλοσοφίας που προσπαθεί να περάσει η Betaworks. Στο μέλλον, μάλιστα, τα «σήματα» που προέρχονται από κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter θα λαμβάνονται υπόψη για την προώθηση των άρθρων στην κορυφή της σελίδας. Επίσης, θα υλοποιηθούν «κοινωνικές» λειτουργίες που θα προσφέρουν στον χρήστη μια πιο προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης, ενώ θα βελτιωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα μπορεί κανείς να οργανώνει τα άρθρα που διαβάζει.

Το κατά πόσο όλα αυτά θα είναι αρκετά καινοτόμα ώστε να κάνουν το Digg να κερδίσει κάτι από την χαμένη του αίγλη και να προλάβει ένα τρένο που μοιάζει να έχει χαθεί, είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε για να το δούμε στην πράξη.

Το νέο Digg

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 2 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ