Στην δημιουργία ενός νέου ιστοχώρου που παρουσιάζει τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες μερικών από τα 950 εκατομμύρια χρήστες του, προχώρησε το Facebook. Πρόκειται για το Facebook Stories, που κάθε μήνα παρουσιάζει ιστορίες που καταπιάνονται με ένα συγκκεριμένο θέμα, πάντα σε σχέση με πρωτότυπους και καινοτόμους τρόπους χρήσης του κοινωνικού δικτύου.

Ο πρώτος μήνας περιστρέφεται γύρω από την έννοια της «ανάμνησης» και εμφανίζει ιστορίες όπως αυτή του  Mayank Sharma, που έχασε τη μνήμη του και χρησιμοποίησε τις προτάσεις του Facebook για «ανθρώπους που μπορεί να γνωρίζει» ώστε να ανασυνθέσει το παρελθόν του. Επίσης, κάθε μήνα θα προβάλλονται λίστες βιβλίων και άρθρων σχετικών με το εκάστοτε θέμα, καθώς επίσης και λίστες τραγουδιών από το Spotify, αλλά και ένα σχετικό infographic.

Στο Facebook Stories, οποιοσδήποτε χρήστης του κοινωνικού δικτύου μπορεί να υποβάλλει την δική του ιστορία και, αν είναι αρκετά καλή, μπορεί να προβληθεί στον ιστοχώρο – μια επιλογή που γίνεται αποκλειστικά από το ίδιο το Facebook.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Facebook είχε επιχειρήσει ξανά κάτι αντίστοιχο το 2010, με μια εφαρμογή που επίσης λεγόταν Facebook Stories και πρόβαλλε τον αντίκτυπο που έχει το κοινωνικό δίκτυο στις ζωές των ανθρώπων. Μην συναντώντας, ωστόσο, μεγάλη ανταπόκριση, εξαφανίστηκε ένα χρόνο αργότερα. Επίσης, παρόμοια λειτουργία έχει  ήδη κυκλοφορήσει από πέρυσι και το Twitter, με το Twitter Stories να εμφανίζει ενδιαφέρουσες ιστορίες χρηστών των οποίων η ζωή άλλαξε χάρη στο Twitter.

facebook-stories

Πηγή: PCMag.com

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 2 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

4 thoughts on “Το Facebook δημιουργεί website με ενδιαφέρουσες ιστορίες χρηστών του

  1. Christina Bonarou Κρίμα που την εποχή που γυρίστηκε το Memento δεν υπήρχε Facebook – ο ήρωας θα γλίτωνε από πολλούς μπελάδες 😛

  2. Pingback: Χαρτογραφώντας τις φιλίες στο Facebook

Comments are closed.