Με μια ανακοίνωση δια χειρός του ίδιου του δημιουργού του WordPress, Matt Mullenweg, η Automattic εξηγεί πως πλέον το WordPress.com είναι απόλυτα συμβατό με τις οθόνες υψηλής ανάλυσης, είτε πρόκειται για την Retina που χρησιμοποιεί η Apple στα νέα MacBook Pro, είτε για την τεχνολογία HiDPI (high dots per inch). Το ίδιο ισχύει και για το Gravatar, τον μηχανισμό προβολής του προφίλ των χρηστών που χρησιμοποιεί από προεπιλογή το WordPress.

Αν και το πλεονέκτημα της πολύ υψηλής ανάλυσης είναι προφανές (εντυπωσιακά καθαρότερη εικόνα), πολλές εφαρμογές και ιστοχώροι δεν έχουν φροντίσει να έχουν γραφικά υψηλής ανάλυσης που να αξιοποιούν τη νέα δυνατότητα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν σε ποιότητα στις συγκεκριμένες οθόνες. Δείτε, για παράδειγμα, στην εικόνα που ακολουθεί, τη σύγκριση του ίδιου μενού σε μια τυπική οθόνη και στην οθόνη μιας HiDPI συσκευής.

Wordpress toolbar HiDPI

Αυτό που κάνει, λοιπόν, η Automattic είναι να αναβαθμίσει το περιβάλλον χρήσης του WordPress ώστε να εμφανίζεται σωστά σε οθόνες υψηλής ανάλυσης. Επιπλέον, οι φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες στα blogs του WordPress.com θα σερβίρονται σε υψηλή ανάλυση στους επισκέπτες που μπαίνουν από τις εν λόγω συσκευές. Όσο για αυτούς που φιλοξενούν το WordPress σε δικό τους server, η ίδια δυνατότητα είναι ήδη διαθέσιμη μέσω της τελευταίας έκδοσης του Jetpack, ενώ αργότερα θα έρθει προεγκατεστημένη στο WordPress 3.5.

Φυσικά, για να λειτουργήσει σωστά το παραπάνω, θα πρέπει οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των blogs να φροντίζουν να ανεβάζουν εκδόσεις των φωτογραφιών τους σε υψηλή ανάλυση.

Matt Mullenweg's avatar

Πηγή: WordPress blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 3 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “WordPress και Gravatar αποκτούν υποστήριξη για οθόνες υψηλής ανάλυσης

  1. Pingback: Mια ματιά στο μέλλον του Wordpress

Comments are closed.