Ο γνωστός πολιτιστικός δικτυακός τόπος elculture, μετά την εκ βάθρων ανανέωσή του, προχωρά στην υλοποίηση και διάθεση δωρεάν εφαρμογής για το iPhone. Καταφέρνει άραγε να μεταφέρει στo δημοφιλές smartphone την επιτυχημένη υλοποίηση του νέου ιστοχώρου;

Η εφαρμογή ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά για το εξαιρετικό της design, το οποίο προφανέστατα είναι βασισμένο στον πρόσφατο επανασχεδιασμό του πόρταλ. Παρομοίως, οι λειτουργικότητες και η αρχιτεκτονική ακολουθούν με τη σειρά τους τη λογική του ιστοχώρου. Πέντε επιλεγμένες εκδηλώσεις -οι οποίες εναλάσσονται τακτικά- καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο χώρο μαζί με τις φωτογραφίες τους ενώ οι βασικές κατηγορίες είναι οι ακόλουθες: θέατρο και χορός, μουσική, εκθέσεις, φεστιβάλ και σινεμά. Η ατζέντα της ημέρας συγκεντρώνει τις εκδηλώσεις της ημέρας από όλες τις ενότητες, ενώ ο χρήστης μπορεί να δει τις πρεμιέρες αλλά και τις εκδηλώσεις εκείνες που λήγουν την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς και να εντάξει αυτές που προτιμά στα αγαπημένα του. Το πλήρες κείμενο μιας εκδήλωσης παρέχει χρήσιμες πληροφορίες (έναρξη, λήξη, τιμές) αλλά και την τοποθεσία διεξαγωγής της στο χάρτη.
ελc iPhoneΑυτά είναι πάνω-κάτω τα περιεχόμενα της εφαρμογής. Είναι απλή και εύχρηστη, εξαιρετικά στυλάτη, και σίγουρα θα αποτελέσει καλό φορέα ενημέρωσης για τους λάτρεις της ποιοτικής ψυχαγωγίας και όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή. Λέγοντας αυτά, δεν σημαίνει ότι η εφαρμογή δεν έχει ελλείψεις!

Περιμένουμε να δούμε τα εξής σε επόμενες εκδόσεις: Τη δυνατότητα σχολιασμού, τη δυνατότητα διαμοιρασμού στα κοινωνικά δίκτυα και αποστολής άρθρων μέσω email. Ακόμη απουσιάζουν οι συνεντεύξεις και τα βίντεο, καθώς και οι μόνιμες στήλες. Τέλος, αν οι δημιουργοί προσθέσουν τη δυνατότητα να εντοπίζει κανείς τις κοντινές του εκδηλώσεις στο χάρτη -με τη βοήθεια του gps- αλλά και με γεωγραφική επιλογή, τότε η εφαρμογή θα περάσει σε άλλο επίπεδο, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες της συσκευής. Αυτό που βλέπουμε σήμερα, αν και πολλά υποσχόμενο, είναι ελλιπές. Περιμένουμε όμως μια εξίσου καλή συνέχεια.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
nmasta

Συντάκτης άρθρου: nmasta

interests: social media, web, technology and gadgets, iPhone, music, cinema and my dog :-)
Website: http://mastapage.tumblr.com/ Twitter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ