Evernote

Μπορεί το Evernote είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα διαχείρισης σημειώσεων, ένα σημαντικό μειονέκτημά του ωστόσο είναι ότι η έκδοση για Windows είναι αργή. Όχι υπερβολικά αργή, αλλά πάντως όχι τόσο γρήγορη όσο θα περίμενε κανείς από ένα πρόγραμμα που εκ των πραγμάτων θες να φορτώνει αμέσως. Από ότι φαίνεται όμως, η τελευταία του αναβάθμιση έρχεται επιτέλους να λύσει οριστικά το πρόβλημα: το Evernote 4 για Windows είναι ταχύτερο από ποτέ, με πολλές αλλαγές στην εμφάνιση και καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του λειτουργικού συστήματος.

image

Η διαφορά στην ταχύτητα απόκρισης του Evernote 4 σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις του είναι κάτι παραπάνω από αισθητή: το πρόγραμμα φορτώνει γρήγορα στο πρώτο άνοιγμα, ενώ είναι εξίσου γρήγορο όταν καλείται από αδρανή κατάσταση για τη λήψη σημειώσεων.

Οι αλλαγές στην εμφάνιση του περιβάλλοντος χρήσης είναι επίσης αξιοσημείωτες, ενώ καλύτερη είναι και η αξιοποίηση των jumplists σε Windows 7, αλλά και η ενσωμάτωση της εφαρμογής στο Outlook.

image

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μια γρήγορη παρουσίαση του Evernote 4 για Windows:

Κατά τα άλλα, πριν από μερικές ημέρες το Evernote ενημέρωνε τους χρήστες του με newsletter για διάφορες αλλαγές και βελτιώσεις που αφορούσαν όλες τις εκδόσεις του προγράμματος: νέες εκδόσεις για όλες σχεδόν τις διαθέσιμες πλατφόρμες (Mac, Windows, iPhone, iPad, Android, Blackberry), επέκταση για τον Chrome που δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης αναζήτησης σε Evernote και Google, αλλά και ειδική αναφορά στο κουμπί “Site Memory”, το οποίο είχαμε ήδη παρουσιάσει σε προηγούμενο άρθρο.

image

Μπορείτε να κατεβάσετε το Evernote 4 για Windows από την επίσημη σελίδα του προγράμματος, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχετε τη δυνατότητα να τρέξετε το Evernote 4 παράλληλα με το Evernote 3.5, εγκαθιστώντας το Evernote 4 beta. Περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες της νέας έκδοσης μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ανακοίνωση του Evernote Blog.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

4 thoughts on “Evernote 4 για Windows με ανανεωμένη εμφάνιση και σημαντική βελτίωση στην ταχύτητα

  1. Πάντως κ στο Mac παρομοίως αργό ήταν. Θα τσεκαρω τις νέες εκδόσεις κ θα αυγκρίνω

  2. Για να είμαι ειλικρινής, είχα σταματήσει να το χρησιμοποιώ σε Windows για αυτόν ακριβώς το λόγο – όταν το χρειαζόμουν αργούσε αρκετά να φορτώσει.

    Η έκδοση 4 πάντως είναι πολύ βελτιωμένη. Να φανταστείς ότι το ενεργοποίησα ξανά (πριν το είχα μεν εγκατεστημένο αλλά όχι ενεργοποιημένο στο tray) για να ξεκινήσω και πάλι να το χρησιμοποιώ συστηματικά.

  3. Ξέρω τι λες. Το χρησιμοποιουσα μεν αλλα σκεφτόμουν να το ανοίξω κάθε φορά. Και στο Mac ήταν ελάχιστα καλύτερα τα πράγματα, πιθανότατα επειδή είναι πιο γρήγορο. Για να δούμε…

  4. Pingback: Tweets that mention Evernote 4 για Windows με ανανεωμένη εμφάνιση και σημαντική βελτίωση στην ταχύτητα | Freeweird -- Topsy.com

Comments are closed.