Σε μια είδηση που απασχόλησε αρκετά τον χώρο της τεχνολογίας την περασμένη εβδομάδα, το Facebook παραδέχτηκε ότι το 8,7% του συνόλου των λογαριασμών του είναι ψεύτικοι. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε 83 εκατομμύρια και είναι περίπου ίσος με τον πληθυσμό ολόκληρης της Αιγύπτου. Από αυτό το 8,7%, το 4,8% είναι διπλοί λογαριασμοί, το 2,4% λογαριασμοί που δεν έχουν κατηγοριοποιηθεί σωστά (π.χ. προφίλ χρηστών αντί για σελίδες) και το 1,5% είναι μη-επιθυμητοί λογαριασμοί (spam).

Οι αριθμοί είναι μεγαλύτεροι από τις αρχικές εκτιμήσεις του Facebook, που τον περασμένο Μάιο έκανε λόγο για μόλις 6% ψεύτικων λογαριασμών (γύρω στα 40,3 εκ. με 50,7εκ.). Επίσης, η εταιρεία ανέφερε ότι διαγράφει καθημερινά 20.000 λογαριασμούς, ενώ γύρω στους 600.000 λογαριασμούς ημερησίως παραβιάζονται.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούν ενεργά το Facebook πέφτει από τα 950 εκατομμύρια στα 872 εκ.

Φυσικά, το Facebook δεν είναι το μόνο κοινωνικό δίκτυο που ταλαιπωρείται από το συγκεκριμένο πρόβλημα. Η κατάσταση στο Twitter δεν αποκλείεται να είναι ακόμα χειρότερη, αν πιστέψουμε την έρευνα που δημοσίευσε πρόσφατα Ιταλός καθηγητής, σύμφωνα με την οποία το 46% των λογαριασμών που ακολουθούν εταιρείες είναι ψεύτικοι (bots).

Πηγή: Mashable

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 6 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ