Την κυκλοφορία της Source Sans Pro, της πρώτης της open source γραμματοσειράς ανακοίνωσε η Adobe. Δημιουργημένη από τον Paul D. Hunt και εμπνευσμένη από την Gothic, η Source Sans Pro είναι μια πλήρης γραμματοσειρά που περιλαμβάνει έξι διαφορετικά επίπεδα πάχους, διατίθεται προς το παρόν σε μορφές OTF και TTF και η άδειά της είναι η SIL Open Font, που επιτρέπει ελεύθερα την τροποποίησή της από τρίτους.

Η Adobe σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την γραμματοσειρά στις open source εφαρμογές της, ενώ έχει ήδη φροντίσει να την διαθέσει με τη μορφή web font στο αποθετήριο της Typekit (που εδώ και ένα χρόνο ανήκει στην Adobe) αλλά και στο Google Web Fonts (δείτε το εδώ). Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς είναι ότι μέσα στα άμεσα σχέδια της Adobe βρίσκεται η υποστήριξη Ελληνικών και Κυριλλικών.

Source Sans Pro

Πηγή: Adobe.com

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 5 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ