Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα μεγάλη έκδοση του Joomla, με την πλήρη υποστήριξη φορητών συσκευών να αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της. Έχοντας δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας το Bootstrap, ένα open-source πακέτο εργαλείων για την ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών, φτιαγμένο από το Twitter, το Joomla 3 αυτοπροβάλλεται ως το πρώτο μεγάλο Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS)  που είναι εξ’ αρχής 100% φιλικό προς τις φορητές συσκευές.

Οι άνθρωποι του Joomla, μάλιστα, εκτιμούν πως μέσα στον επόμενο χρόνο οι άνθρωποι που θα συνδέονται στο διαδίκτυο μέσω κινητών τηλεφώνων θα είναι περισσότεροι από αυτούς που χρησιμοποιούν επιτραπέζιους υπολογιστές ή laptop, ενώ δεν αποκλείουν σύντομα η mobile έκδοση του ιστοχώρου μας να είναι πιο σημαντική από αυτή για το desktop.

Joomla mobile

Φυσικά, εξηγούν πως το Joomla 3, ως νέο CMS, προορίζεται κυρίως για πιο έμπειρους χρήστες και συνιστούν σε όσους χρησιμοποιούν ήδη το Joomla 2.5 να παραμείνουν, για την ώρα, εκεί, καθώς η συγκεκριμένη έκδοση θα υποστηρίζεται έως και το 2014.

Πηγή: Joomla.org

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 5 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ