Το open source Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) Joomla ξεπέρασε πριν από λίγες μέρες τα 36 εκατομμύρια λήψεις, δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του Joomla 3.0. Μάλιστα, η εταιερία αναφέρει ότι ο αριθμός των λήψεων αυξήθηκε κατά 27% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2011, ενώ το ίδιο διάστημα δημιουργήθηκαν πάνω από 1.500 νέες επεκτάσεις.

Έχοντας δημιουργηθεί το 2005, το Joomla εκτιμάται ότι έχει στο ενεργητικό του περίπου το 3% του συνόλου των ιστοσελίδων του Παγκόσμιου Ιστού. Είναι, μάλιστα, ιδιαίτερα δημοφιλές σε κυβερνητικές υπηρεσίες, όπου χρησιμοποιείται από 3.100 ιστοχώρους, blog και εσωτερικά δίκτυα (intranet).

Με τα νούμερα αυτά, το Joomla είναι αυτή τη στιγμή το δεύτερο δημοφιλέστερο CMS του κόσμου, με ένα μερίδιο 11,1% στους κορυφαίους 1 εκατομμύριο ιστοχώρους και πίσω μόνο από το WordPress, που με το 63,7% του είναι, τουλάχιστον για την ώρα, εκτός συναγωνισμού.

Πηγή: TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ