Πιστό στον προγραμματισμό του, το Joomla κυκλοφόρησε την έκδοση 3.0, με το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό να αποτελεί το γεγονός ότι πλέον είναι πλήρως responsive. Αυτό σημαίνει ότι προσαρμόζεται άψογα σε οποιαδήποτε οθόνη και είναι εξίσου χρηστικό σε κάθε συσκευή, από την οθόνη του επιτραπέζιου υπολογιστή μας έως το κινητό μας τηλέφωνο.

Joomla 3.0

Το Joomla 3.0 έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας το Bootstrap, ένα open-source πακέτο εργαλείων για την ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών φτιαγμένο από το Twitter, που είναι από τη φύση του ιδανικό για την ανάπτυξη responsive εφαρμογών.

Joomla 3.0

Σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση 2.5, το Joomla 3.0 φέρνει ένα εντελώς ανανεωμένο διαχειριστικό περιβάλλον, νέα οθόνη εγκατάστασης, υποστήριξη για την jQuery αλλά και την PostgreSQL, δυνατότητα αντιγραφής ενός template, εγκατάσταση νέων γλωσσών απευθείας από την διαχείριση επεκτάσεων (extension manager) και δεκάδες άλλες βελτιώσεις.

Joomla 3.0

Αν και πλέον το Joomla 3.0 έχει βγει από τη beta φάση και αποτελεί τελική έκδοση, οι άνθρωποι του δημοφιλούς CMS (που αυτή τη στιγμή έχει ένα ποσοστό της τάξης του 3% επί του συνόλου των ιστοχώρων του πλανήτη) συνιστούν τη χρήση του μόνο από τους πιο πεπειραμένους χρήστες και προγραμματιστές. Οι υπόλοιποι παροτρύνονται να προτιμήσουν το Joomla 2.5, που θα τους εξασφαλίσει μεγαλύτερη σταθερότητα.

Τόσο η έκδοση 3.0 όσο και η 2.5 είναι διαθέσιμες στη σελίδα λήψης του Joomla.

Πηγή: The Next Web

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Κυκλοφόρησε το Joomla 3.0, το πρώτο «πλήρως responsive» CMS

  1. Pingback: Το Twenty Twelve διαθέσιμο στο αποθετήριο θεμάτων του Wordpress

  2. Pingback: Το Joomla ξεπερνά τα 36 εκ. λήψεις, με αύξηση 27% τον τελευταίο χρόνο

Comments are closed.