Για πολλά χρόνια η Google υποστήριζε μόνο δύο «ανοιχτά» πρωτόκολλα για την πρόσβαση στο Gmail και το Ημερολόγιο από κινητά τηλέφωνα και mobile εφαρμογές: το IMAP για τα e-mail και το CalDAV για το ημερολόγιο. Ο συνδυασμός αυτών των πρωτοκόλλων είναι που μας επιτρέπει να έχουμε απρόσκοπτη πρόσβαση στα δεδομένα μας ανεξάρτητα από την συσκευή ή ακόμα και από την εφαρμογή που χρησιμοποιούμε. Πλέον, στα δύο προαναφερθέντα προστίθεται και ένα τρίτο, το CardDAV.

Το CardDAV είναι ένα ανοιχτό πρωτόκολλο για τον συγχρονισμό επαφών που επιτρέπει σε τρίτες εφαρμογές, όπως είναι για παράδειγμα η εφαρμογή επαφών του iOS, να συγχρονίζουν τις επαφές που διατηρείτε στην υπηρεσία της Google. Με την υποστήριξη IMAP, CalDAV και CardDAV οι εφαρμογές μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε όλα τα βασικά δεδομένα του λογαριασμού σας (e-mail, ημερολόγιο, επαφές), προσφέροντας μια όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφη εμπειρία χρήσης, ανεξαρτήτως της συσκευής από την οποία συνδέεστε.

Οδηγίες για τον συγχρονισμό των επαφών σας στο iOS μέσω του CardCAV μπορείτε να βρείτε στο Κέντρο Βοήθειας του Gmail.

Πηγή: Gmail Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ