Με μια δημοσίευση στο προσωπικό προφίλ του, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανακοίνωσε πως το κοινωνικό δίκτυο έφτασε τον αριθμό-ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου ενεργών χρηστών. «Αυτό το πρωί, υπάρχουν πάνω από ένα δις άνθρωποι που χρησιμοποιούν ενεργά το Facebook κάθε μήνα», γράφει χαρακτηριστικά και συνεχίζει λέγοντας πως το να βοηθά τόσους ανθρώπους να συνδεθούν μεταξύ τους είναι κάτι το εκπληκτικό και «με διαφορά αυτό για το οποίο είμαι περισσότερο υπερήφανος στη ζωή μου».

Για να γιορτάσει το επίτευγμα, το Facebook έφτιαξε ένα επετειακό βιντεάκι στο οποίο το κοινωνικό δίκτυο παρουσιάζεται ως ακόμη ένα από τα αντικείμενα που, στη μακρά ιστορία της ανθρωπότητας, χρησιμοποιούνται για να ενώσουν τους ανθρώπους. Επίσης, δημοσίευσε μια σειρά από εντυπωσιακά στατιστικά, τα ποιο ενδιαφέροντα εκ των οποίων είναι τα εξής:

  • Από τον Φεβρουάριο του 2009 οπότε πρωτοξεκίνησε η λειτουργία μέχρι σήμερα, είχαμε πάνω από 1,13 τρισεκατομμύρια Like.
  • Στο Facebook έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 140,3 δισεκατομμύρια διασυνδέσεις φίλων.
  • Έχουν ανέβει 219 δισεκατομμύρια φωτογραφίες.
  • Έχουν πραγματοποιηθεί 17 δισεκατομμύρια δημοσιεύσεις που περιλαμβάνουν γεωγραφικό προσδιορισμό, συμπεριλαμβανομένων των check-in.
  • Έχουν παιχτεί μέσω του Facebook 62,6 εκατομμύρια τραγούδια, που έχουν ακουστεί 22 εκατομμύρια φορές – αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 210.000 χρόνια μουσικής.
  • Ο μέσος χρήστης κατά την εβδομάδα που το Facebook έφτασε το 1 δις είχε ηλικία 22 έτη. Συγκρίνοντας τον αριθμό αυτό με προηγούμενες χρονιές, βλέπουμε πως ο μέσος όρος ηλικίας των χρηστών του Facebook μειώνεται σταδιακά, αφού ξεκίνησε με τα 26 έτη και έπεσε στα 23 τον Ιούλιο του 2010.
  • Για το ίδιο διάστημα (η εβδομάδα του 1 δισεκατομμυρίου) οι ι πέντε κορυφαίες χώρες σε αριθμό χρηστών ήταν (με αλφαβητική σειρά) οι Βραζιλία, ΗΠΑ, Ινδία, Ινδονησία και Μεξικό.
  • Το Facebook έχει αυτή τη στιγμή 600 εκατομμύρια χρήστες που συνδέονται σε αυτό μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

Πηγή: Facebook Newsroom

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 4 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ