Την πρώτη της δοκιμαστική έκδοση του Firefox για το νέο γραφικό περιβάλλον των Windows 8 (πρώην Metro UI) κυκλοφόρησε η Mozilla, δίνοντας την ευκαιρία στους βιαστικούς να πάρουν μια πρώιμη γεύση. Αν και η Microsoft έχει εγκαταλείψει την ονομασία Metro για το νέο περιβάλλον χρήσης των Windows 8, η ειδική αυτή έκδοση του browser ονομάζεται Firefox Metro Preview και περιλαμβάνει όλα τα βασικά στοιχεία που θα περίμενε κανείς: υποστήριξη για οθόνες αφής και χειρονομίες, ενσωμάτωση της λειτουργίας των charms αλλά και αξιοποίηση του Australis για το γραφικό περιβάλλον.

Φυσικά, η έκδοση αυτή διατίθεται καθαρά για δοκιμαστικούς λόγους και δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση για καθημερινή χρήση αφού είναι ακόμη αρκετά ασταθής. Εάν βιάζεστε, πάντως, να δοκιμάσετε το νέο περιβάλλον του browser της Mozilla, μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τον Firefox Metro Preview.

Η ειδική αυτή έκδοση διαθέτει λειτουργία αυτόματης αναβάθμισης, ώστε να παρακολουθείτε πάντοτε την εξέλιξη της ανάπτυξής της. Έχετε υπόψη πως για να την χρησιμοποιήσετε στο νέο περιβάλλον των Windows 8 θα πρέπει, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Microsoft, να τον έχετε ορίσει προηγουμένως ως τον βασικό browser του υπολογιστή σας.

  • Mockups For Metro Preview_preview
  • Mockups For Metro Preview2_preview
  • Mockups For Metro Preview3_preview
  • Mockups For Metro Preview4_preview
  • Mockups For Metro Preview5_preview

Πηγή: Mozilla Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 5 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ