Το Facebook θέλει να χρησιμοποιούμε το πραγματικό μας όνομα όταν χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του. Αυτό είναι εξ’ αρχής γνωστό, ενώ περιλαμβάνεται και σχετικός κανόνας στους όρους χρήσης του. Από εκεί, όμως, μέχρι το να μας ζητά να …καταδώσουμε τους φίλους που ξέρουμε ότι δεν χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα, υπάρχει μια μάλλον ενοχλητική απόσταση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Next Web, το κοινωνικό δίκτυο δοκιμάζει μια νέα λειτουργία που ζητά από τους χρήστες να υποδείξουν εάν οι φίλοι τους χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα ή όχι.

facebook_snitch_prompt-520x334[1]

Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, η οθόνη που εμφανίζεται έχει τίτλο «Βοηθήστε μας να κάνουμε το Facebook καλύτερο» και η ερώτηση που θέτει είναι το εάν το όνομα του συγκεκριμένου φίλου είναι το πραγματικό. Οι επιλογές που εμφανίζονται περιλαμβάνουν τα «Ναι», «Όχι», «Δεν γνωρίζω αυτό το πρόσωπο» και «Δεν θέλω να απαντήσω», ενώ ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει κουμπί κλεισίματος του παραθύρου.

Το ίδιο το Facebook επιβεβαιώνει την λειτουργία, διευκρινίζει πως η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι ανώνυμη και αναφέρει πως τα στοιχεία που συλλέγει δεν χρησιμοποιούνται για να κατασταλτικούς λόγους. Αυτό, δηλαδή, σημαίνει πως δεν θα χρησιμοποιηθούν για να τιμωρηθούν οι παραβάτες, αλλά μόνο για να μελετηθούν τα αποτελέσματα και, ενδεχομένως, να γίνει καλύτερα κατανοητή η συμπεριφορά των χρηστών (ίσως για αυτοματοποιημένη απόρριψη συγκεκριμένων ονομάτων στο μέλλον;).

Προς το παρόν η λειτουργία τρέχει δοκιμαστικά σε περιορισμένο αριθμό χρηστών και ελπίζουμε να μην φτάσει ποτέ στο ευρύ κοινό.

Πηγή: The Next Web

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ