Το Facebook ανακοίνωσε την συνεργασία του με 5 μεγάλες αμερικανικές υπηρεσίες εύρεσης εργασίας, με τον καρπό αυτής να αποτελεί το Social Jobs Partnership. Πρόκειται για μια νέα, δωρεάν εφαρμογή εντός του κοινωνικού δικτύου που καταλογογραφεί ήδη πάνω από 1.7 εκατομμύρια δουλειές.

Γιατί όμως να δεχτούν οι εταιρείες να χρησιμοποιήσουν το Facebook για την στρατολόγηση νέων εργαζομένων; Η απάντηση έρχεται από τα δεδομένα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το κοινωνικό δίκτυο, σύμφωνα με την οποία το 2012:

  • Οι μισοί εργοδότες (50%) χρησιμοποιούν ήδη το Facebook για την διαδικασία πρόσληψης. Η πλειοψηφία (54%) αυτών, επίσης, προσδοκά ότι το κοινωνικό δίκτυο θα παίξει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στο άμεσο μέλλον σε αυτό τον τομέα.
  • Το 88% των εταιρειών δήλωσαν ότι χάρη στο Facebook μειώθηκε ο όγκος έντυπου προωθητικού υλικού και, κατά συνέπεια, τα σχετικά έξοδα.
  • Το 96% των εταιρειών διατηρούν εταιρική σελίδα στο Facebook.
  • Το 42% αυτών έχουν δημοσιεύσει διαφημίσεις στο κοινωνικό δίκτυο προβάλλοντας τις καλές συνθήκες εργασίας.
  • Οι ενδιαφερόμενοι, από την πλευρά τους, θεωρούν σε ένα 70% ότι το Facebook είναι αποτελεσματικό εργαλείο αναζήτησης εργασίας, γιατί τους επιτρέπει να προσεγγίσουν περισσότερους υποψήφιους εργοδότες.

Αν και το Social Jobs Partnership απευθύνεται για την ώρα αποκλειστικά στο κοινό των ΗΠΑ, αποτελεί, ωστόσο, μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κίνηση από την πλευρά του Facebook που δεν αποκλείεται στο μέλλον να επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Δείχνει, επίσης, την πρόθεση του κοινωνικού δικτύου να επεκταθεί σε έναν χώρο όπου μέχρι τώρα τον πρώτο λόγο τον έχει αναμφισβήτητα το LinkedIn.

Πηγή: Facebook Newsroom

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ