Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τις απαραίτητες εξηγήσεις: Πολύ συχνά όταν οι γραφίστες και οι κατασκευαστές ιστοσελίδων θέλουν να προσομοιώσουν τη μορφή με την οποία θα εμφανίζεται το περιεχόμενο που θα περιλαμβάνει μια σελίδα, χρησιμοποιούν ένα ακατάληπτο κείμενο που ξεκινά με τη φράση Lorem Ipsum.

Το κείμενο αντλείται από τις παραγράφους 1.10.32-33 από το De finibus bonorum et malorum του Κικέρωνα, αλλά δεν έχει κανένα νόημα, αφού αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός του: να μην αποσπά την προσοχή του αναγνώστη από τα γραφιστικά χαρακτηριστικά.

Καθώς όμως το “Lorem Ipsum” χρησιμοποιείται ήδη για αρκετές δεκαετίες, κάποιοι φαίνεται πως έχουν αρχίσει να το βαριούνται και ένας από αυτούς είναι και ο δημιουργός του Fillerati.

Το Fillerati είναι μια ιστοσελίδα που σας επιτρέπει να δημιουργήστε κομμάτια κειμένου για τη δουλειά σας – μόνο που αντί για τυχαίο κείμενο, παράγει αποσπάσματα από μυθιστορήματα συγγραφέων όπως ο Μελβίλ, ο Ιούλιος Βερν κ.α. Εσείς επιλέγετε τη μορφή του κειμένου (παράγραφος, τίτλος, λίστα) και το μέγεθός του και το Fillerati σας το δίνει έτοιμο για αντιγραφή και επικόλληση.

image

(ίσως το “Lorem Ipsum” να είναι πιο διακριτικό, δεν αποκλείεται όμως κάποιοι πελάτες σας να σας δουν πιο θετικά εάν στη θέση του δουν ένα απόσπασμα από το Μόμπι Ντικ).

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 1 Μαΐου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ