Το Instagram κατάφερε να φέρει στη μόδα τις «ψευδο-ρετρό» φωτογραφίες που ενώ απεικονίζουν σύγχρονα (και τις περισσότερες φορές αδιάφορα) θέματα, οι δημιουργοί τους θεωρούν πως με το να δείχνουν παλιές και φθαρμένες αποκτούν για κάποιο λόγο ένα βαθμό «καλλιτεχνικότητας» και γίνονται άξιες επίδειξης.

Όπως ίσως καταλάβατε, οπαδός του Instagram δεν κατάφερα να γίνω. Εάν όμως εσάς σας αρέσει η ιδέα του να  κάνετε τις φωτογραφίες σας να μοιάζουν φθαρμένες αλλά δεν έχετε iPhone για να χρησιμοποιήσετε τη συγκεκριμένη εφαρμογή, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο vintageJS.

Το vintageJS είναι μια οnline εφαρμογή που σας επιτρέπει – χρησιμοποιώντας μόνο τον browser σας – να ανεβάσετε οποιαδήποτε φωτογραφία από τον σκληρό σας δίσκο και πειράζοντας ορισμένες απλές ρυθμίσεις να την κάνετε να μοιάζει σαν να βγήκε από επεισόδιο του Mad Men. Στη συνέχεια, μπορείτε να μοιραστείτε το κατόρθωμά σας σε Facebook και Twitter ή απλώς να το αποθηκεύσετε για τοπική χρήση.

image

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 1 Μαΐου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ