Ο Φλεβάρης πλησιάζει στο τέλος του και ήρθε η ώρα για ακόμα μία αναβάθμιση του Firefox. Αυτή τη φορά οι νέες λειτουργίες δεν είναι πολλές και αυτό που ξεχωρίζει αφορά την ενσωμάτωση του pdf.js, ενός μηχανισμού που αξιοποιεί τα API της HTML5 για να επιτρέπει το άνοιγμα αρχείων PDF χωρίς να απαιτείται η χρήση τρίτων plugin.

Τα οφέλη από την ενσωμάτωση μιας τέτοιας λειτουργίας απευθείας στον browser έχουν να κάνουν κυρίως με το γεγονός ότι έτσι αποφεύγεται η χρήση plugin με «κλειστό» κώδικα που συχνά αποτελούν πηγή κινδύνων. Επίσης, όπως και να το κάνουμε, η χρήση δικού σου κώδικα αντί για αυτόν που έγραψε κάποιος τρίτος δεν μπορεί παρά να έχει θετικές επιπτώσεις στις επιδόσεις του browser.

Κατά τα άλλα, ο Firefox 19 φέρνει μερικές βελτιώσεις που αφορούν τους προγραμματιστές και έχουν να κάνουν κυρίως με την καλύτερη υποστήριξη της HMTL5.

Παράλληλα με την επιτραπέζια έκδοση, ο browser της Mozilla κυκλοφόρησε και για την πλατφόρμα του Android και έχει ήδη ξεκινήσει να διατίθεται σταδιακά στο Google Play.

Πηγή: TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ