Αν και δεν έχουν διαφημιστεί όσο άλλες λειτουργικότητές του, ο Firefox 3 προσφέρει δύο πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές που έχουν να κάνουν με την αντιγραφή και την επικόλληση κειμένων:

  1. Επιλογή πολλών μαζί διαφορετικών περιοχών κειμένου. Πρόκειται για κάτι που το κάνει ήδη το Word και η υλοποίηση στον Firefox είναι ακριβώς η ίδια: κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl, μπορείτε να επιλέξτε πολλές διαφορετικές περιοχές κειμένου για να τις αντιγράψετε (δείτε την εικόνα για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ).
  2. Επικόλληση πολλαπλών σειρών στα πεδία εισαγωγής κειμένου, ακόμη κι αν αυτά είναι μονής σειράς (π.χ. το πεδίο αναζήτησης του Google). Παλιότερα κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό, καθώς η επικόλληση γινόταν μόνο για την πρώτη σειρά και όχι για τις επόμενες. Σε περίπτωση που έχετε Firefox 3 και η συγκεκριμένη λειτουργικότητα δεν είναι ενεργοποιημένη, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να την ενεργοποιήσετε:
  • Πληκτρολογήστε: “about:config” στην μπάρα διευθύνσεων (δηλώστε ότι θα είστε προσεκτικός, σε περίπτωση που βγει σχετική προειδοποίηση)
  • Στο πεδίο “Filter” πληκτρολογήστε “singleline” και πατήστε “show all
  • Επιλέξτε το πεδίο “editor.singleLine.pasteNewlines” που θα εμφανιστεί (και, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το μοναδικό) και κάνοντας δεξί κλικ / Modify, δηλώστε την τιμή 2. Αυτό ήταν! Η λειτουργικότητα έχει ενεργοποιηθεί.

Πηγές:

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουνίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ