Μια λειτουργικότητα του Microsoft Word που πολλοί μπορεί να μην τη γνωρίζουν, είναι η δυνατότητα μαζικής μετατροπής των κεφαλαίων σε πεζά και το αντίστροφο. Ο τρόπος είναι πολύ απλός:

1. Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να μετατρέψετε
2. Πατήστε Shift + F3 ή, εναλλακτικά, Ctrl+Shift+A. (Το Shift+F3 πάντως βρήκα πως είναι πιο αποτελεσματικό)

Πατώντας μία φορά τον παραπάνω συνδυασμό, τα κεφαλαία θα μετατραπούν σε πεζά ή το αντίστροφο. Πατώντας τον και δεύτερη φορά, το πρώτο γράμμα κάθε λέξης θα γίνει κεφαλαίο και όλα τα υπόλοιπα πεζά.

Η λειτουργία δουλεύει τόσο σε Word 2003 όσο και σε Word 2007.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουνίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ