Ο Opera είναι ένας εξαιρετικός browser, που αξίζει σίγουρα μεγαλύτερης αναγνώρισης από αυτή που μέχρι στιγμής έχει καθώς, κατά τη γνώμη μου, είναι σίγουρα καλύτερος από τον Internet Explorer και δεν έχει και πολλά να ζηλέψει ούτε και από τον Firefox.

Κι αν η μάχη για το ποιος είναι ο δημοφιλέστερος browser γίνεται ανάμεσα σε Internet Explorer και Firefox, η μάχη για το ποιος είναι ο καλύτερος δίνεται μάλλον μεταξύ Firefox και Opera.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νορβηγικής καταγωγής Opera είναι αρκετά παλιός στον χώρο και έχει εισάγει κατά καιρούς αρκετές καινοτομίες. Αυτή τη στιγμή πρόκειται για ένα υπερπλήρες εργαλείο που μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς χρήστες: διαθέτει πλήθος δυνατοτήτων όπως ενσωματωμένη υποστήριξη torrent αρχείων, widgets, προστασία από ιστοσελίδες που μπορεί να υποκλέψουν προσωπικά στοιχεία, mouse gesture, tabs, συγχρονισμό bookmarks, δυνατότητα εγκατάστασης επιπλέον plugins και πολλά άλλα, συνδυάζοντάς τα με ένα καλαίσθητο interface και ταχύτατη απόκριση.

Αν και προσωπικά είμαι φανατικός χρήστης του Firefox, λόγω του ότι μπορώ να τον φέρω στα μέτρα μου σχεδόν μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια, σε όσους δεν έχουν όρεξη να ψαχτούν με τα addons του προτιμώ να προτείνω τον Opera, ο οποίος πιστεύω πως είναι καλύτερος αν συγκριθεί με την “καθαρή” (χωρίς addons) εγκατάσταση του Firefox.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.opera.com/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Opera: …γιατί εναλλακτικός browser δεν είναι μόνο ο Firefox

  1. Pingback: Μοιραστείτε εύκολα τα περιεχόμενα του υπολογιστή σας με το Opera Unite | Freeweird

Comments are closed.