Δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα σας έχει συμβεί να συμπληρώνετε για ώρα μια φόρμα και ξαφνικά ο Firefox να κρασάρει και στην επαναφορά να μην έχει αποθηκεύσει το κείμενό σας, αναγκάζοντάς σας να το ξαναγράψετε από την αρχή. Το Lazarus υπόσχεται να μην σας ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο…

Το «θαυματουργό» αυτό addon αναλαμβάνει να «αναστήσει» τα δεδομένα σας, όχι μόνο σε περίπτωση απρόβλεπτου τερματισμού του Firefox, αλλά ακόμη κι αν κλείσετε κατά λάθος το παράθυρο ή πατήσετε «ανανέωση» (refresh) της σελίδας ή ακόμη κι αν πατήσετε το κουμπί «προηγούμενη σελίδα» (back).

Πιο συγκεκριμένα, το Lazarus αποθηκεύει τα δεδομένα κάθε φορά που σταματάτε για δύο δευτερόλεπτα να πληκτρολογείτε σε μια φόρμα. Επίσης, τα αποθηκεύει κάθε φορά που πατάτε το κουμπί της υποβολής (submit). Στις ρυθμίσεις του addon μπορείτε να ορίσετε άλλο χρονικό όριο ή και το διάστημα για το οποίο θα κρατιέται στη μνήμη το αποθηκευμένο κείμενο.

Το Lazarus δεν ανεβάζει τα δεδομένα στον server του, αλλά τα αποθηκεύει τοπικά, στον υπολογιστή σας. Επιπλέον, είναι απόλυτα διακριτικό, δεν χρειάζεται καμία ρύθμιση για να λειτουργήσει από την πρώτη στιγμή που εγκαθίσταται και έρχεται στο προσκήνιο μόνο όταν το καλέσετε κάνοντας δεξί κλικ μέσα στην «επίμαχη» φόρμα (το «Δεύρο έξω» που λέγαμε 😛 ). Τέλος, δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης στο αρχείο των αποθηκευμένων κειμένων που έχει κρατήσει.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6984

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “"Κείμενο, δεύρο έξω!" – Επαναφέρετε ό,τι γράφατε πριν κρασάρει ο Firefox, με το Lazarus

  1. Pingback: Το Lazarus 3 επαναφέρει ό,τι είχατε γράψει πριν το κρασάρισμα – τώρα και για Chrome, Safari

Comments are closed.