EvernoteΕίναι γεγονός πως όσο περισσότερο εξαρτιόμαστε από την τεχνολογία για τη διαχείριση των διαφόρων υποθέσεών μας, τόσο λιγότερο εξασκούμε τη μνήμη μας, που γίνεται ολοένα και πιο ανήμπορη να διαχειριστεί τον όγκο των πληροφοριών με τον οποίο ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι. Το Evernote, με σήμα τον ελέφαντα και την παροιμιώδη του μνήμη, αποσκοπεί στο να μας βοηθήσει να οργανώσουμε όλη αυτή την πληροφορία, με τον ελάχιστο δυνατό κόπο.Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα δημοφιλές εργαλείο που σας επιτρέπει να κρατάτε σημειώσεις και να τις ανακτήσετε από οποιονδήποτε υπολογιστή ή συσκευή χρησιμοποιείτε. Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν το Evernote να ξεχωρίζει από άλλες αντίστοιχες λύσεις:

  • Οι σημειώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν οτιδήποτε: από σελίδες στο web έως φωτογραφίες, screenshots της οθόνης σας, αποσπάσματα κειμένου από οποιαδήποτε εφαρμογή, ήχο, ολόκληρα αρχεία ή ακόμα και χειρόγραφο κείμενο.
  • Η πρόσβαση στις σημειώσεις μπορεί να γίνει από οπουδήποτε, αρκεί να υπάρχει σύνδεση στο internet. Το πρόγραμμα του Evernote λειτουργεί σε Windows, Mac και σε αρκετά κινητά. Ακόμα όμως κι αν χρησιμοποιείτε Linux, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις σημειώσεις σας μέσω του web interface, αφού το Evernote είναι κατά βάση διαδικτυακή εφαρμογή, μιας και όλες οι σημειώσεις αποθηκεύονται online, ώστε να μπορούν να συγχρονιστούν μεταξύ διαφορετικών συσκευών.
  • Το Evernote είναι εύχρηστο. Ο τρόπος με τον οποίο οργανώνει τις σημειώσεις με ετικέτες (tags) αλλά και τα διάφορα φίλτρα και η αναζήτηση που προσφέρει κάνουν τον εντοπισμό των σημειώσεων μια πολύ απλή και γρήγορη διαδικασία.
  • Επιπλέον, το Evernote διαθέτει πολλές ακόμα μικρές και μεγαλύτερες δυνατότητες που είναι δύσκολο να καταγραφούν σε αυτήν εδώ την παρουσίαση και που ο καλύτερος τρόπος για να τις δείτε είναι να τις ανακαλύψετε μόνοι σας, δοκιμάζοντάς το.

Η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής έχει τον περιορισμό των 40ΜΒ το μήνα, όγκος υπεραρκετός κατά τη γνώμη μου για μια φυσιολογική χρήση, μιας και μιλάμε για εργαλείο διαχείρισης σημειώσεων και όχι για αποθήκη εγγράφων.

Η ετυμηγορία: Το Evernote είναι, αν όχι το καλύτερο, σίγουρα ένα από τα καλύτερα εργαλεία για την διαχείριση των σημειώσεών σας. Συστήνεται ανεπιφύλακτα και σίγουρα αξίζει τουλάχιστον μια δοκιμή.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.evernote.com/

» Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για το Evernote

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 28 Οκτωβρίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Σημειώστε οτιδήποτε, οπουδήποτε με το Evernote

  1. Pingback: Το Evernote προσφέρει στους webmasters κουμπί γρήγορης αποθήκευσης περιεχομένου | Freeweird

Comments are closed.