Εάν είσαστε συστηματικός χρήστης του Twitter αλλά δεν σας επιτρέπεται να το χρησιμοποιείτε στη δουλειά ή αν απλώς δεν θέλετε να δίνετε δικαιώματα έστω κι αν δεν υπάρχει ρητή απαγόρευση, το Spreadtweet είναι η εφαρμογή που θα σας λύσει τα χέρια. Κι αυτό γιατί το Spreadtweet είναι ένα απλό πρόγραμμα διαχείρισης του Twitter (Twitter client) που έχει «μεταμφιεστεί» ως Excel.

Ενώ λοιπόν όλοι νομίζουν πως δουλεύετε πάνω σε κάποιο πολύπλοκο λογιστικό φύλλο, εσείς διαβάζετε όλα τα τελευταία tweets και στέλνετε αντίστοιχα τα δικά σας. Γιατί όπως είναι γνωστό, η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη…

demo Στη σελίδα λήψης της εφαρμογής μπορείτε να επιλέξετε το «ντύσιμο», ανάλογα με την έκδοση του Office που χρησιμοποιείτε. Οι διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνουν το Office OSX (για χρήστες Mac), το Office 2003 και το Office 2007. Το περιβάλλον χρήσης είναι απλό: μοιάζει ακριβώς όπως το Excel, μόνο που κανένα από τα κουμπιά του δεν είναι προφανώς ενεργό. Στη βασική περιοχή του προγράμματος εμφανίζονται τα tweets, ενώ στην μπάρα εισαγωγής περιεχομένου μπορείτε να γράψετε και να δημοσιεύσετε τα δικά σας.

Από εκεί και πέρα, το Spreadtweet δεν έχει καμία επιπλέον δυνατότητα, καθώς οι λειτουργικότητές του περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα. Άλλωστε, δεν αποτελεί πραγματικό Twitter client, αφού το μόνο χαρακτηριστικό που προσφέρει είναι το …καμουφλάζ.

Εάν λοιπόν δεν έχετε τίποτα να κρύψετε, δεν υπάρχει λόγος να εγκαταστήσετε το Spreadtweet και θα ήταν προτιμότερο να στραφείτε σε έναν πιο ολοκληρωμένο Twitter client, όπως είναι για παράδειγμα το Seesmic.

Εάν, από την άλλη, προτιμάτε να το δοκιμάσετε πριν την εγκατάσταση ή εάν δεν έχετε δικαίωμα να εγκαθιστάτε προγράμματα στον υπολογιστή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την online έκδοση της εφαρμογής.

Για να εγκατασταθεί, το Spreadtweet απαιτεί την ύπαρξη του Adobe Air.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://elliottkember.com/spreadtweet/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 24 Απριλίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Χρησιμοποιήστε το Twitter στη δουλειά χωρίς να σας πάρει χαμπάρι το αφεντικό, με το Spreadtweet

  1. Pingback: Χρησιμοποιήστε το Facebook στη δουλειά χωρίς να σας πάρει χαμπάρι το αφεντικό, με το Excellbook της Diesel

Comments are closed.