Το Flagfox είναι ένα ενδιαφέρον addon για τον Firefox, το οποίο εμφανίζει στην κάτω μπάρα του browser μια σημαία που δείχνει την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται ο server του site στο οποίο βρίσκεστε εκείνη τη στιγμή. Κάνοντας κλικ στην σημαία, ανοίγει σε νέα καρτέλα το Geotool, το οποίο εμφανίζει σε χάρτη την ακριβή τοποθεσία, μαζί με άλλες πληροφορίες όπως π.χ. το όνομα του ISP και την πόλη.

Επιπλέον, το addon δίνει τη δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης σε γενικές πληροφορίες που αφορούν την χώρα προέλευσης του site (με link στη Wikipedia), αλλά ακόμη και τη δυνατότητα να εντοπίσετε τον κατοχυρωτή (registrar) του site, μέσω της επιλογής Whois.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5791

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουνίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ